Peste 1.000 de cazuri de pneumonie, înregistrate în Constanța

672
Peste 1.000 de cazuri de pneumonie, înregistrate în Constanța - 746cfff9bd17338e5101dfc8851dde9d.jpg

Articole de la același autor

În săptămâna 2 - 8 noiembrie, în județul Constanța au fost înregistrate peste 3.600 de infecții acute ale căilor respiratorii superioare, în creștere comparativ cu perioada anterioară. Potrivit centralizării realizate la nivelul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Constanța, din miile de infecții acute ale căilor respiratorii superioare, au fost internați doar 51 de bolnavi.
De asemenea, au fost depistați 1.042 de bolnavi cu pneumonie, dintre care au fost internați 84, cât și 24 de suspiciuni clinice de gripă sezonieră, din care au fost ținuți sub supraveghere medicală, în spital, 21 de pacienți.
Analiza comparativă a datelor statistice arată că numărul afecțiunilor respiratorii este în creștere, comparativ cu perioada anterioară. "Față de săptămâna precedentă s-a înregistrat o creștere cu 28,8%, față de media ultimelor trei săptămâni s-a înregistrat o creștere cu 30,5%, iar față de aceeași perioadă a anului trecut, o creștere a numărului de îmbolnăviri cu 45,7%", a afirmat dr. Mihaela Dinisov, director adjunct DSP Constanța.
În același interval, la nivel național au fost depistate 122.400 de infecții respiratorii. Cele mai multe cazuri, peste 100.000, au fost infecții acute ale căilor respiratorii superioare. De asemenea, au fost înregistrate peste 19.000 de pneumonii și 775 de cazuri clinice de gripă, 301 dintre acestea necesitând internarea. Cele mai multe cazuri de gripă, 197, au fost înregistrate la pacienți din București, urmat de Suceava, Arad, Bacău.
Potrivit Centrului pentru prevenția și controlul bolilor transmisibile, față de săptămâna 26 octombrie - 1 noiembrie, numărul de infecții respiratorii a înregistrat o creștere la nivel național de 43,5%. Raportat la aceeași săptămână de supraveghere a anului trecut, numărul total de infecții respiratorii este cu 89% mai mare.

Simptomele bolii
Termenul de "pneumonie" este atribuit infecțiilor pulmonare cauzate de o infecție cu o bacterie sau un virus. Boala determină dificultăți în respirație (plămânii trebuie să depună mai mult efort pentru a menține nivelul adecvat de oxigen în sânge), febră, tusea cu expectorație, cu eliminarea unei spute de culoare verde-gălbui.
La persoanele vârstnice, simptomele sunt însoțite și de tulburarea funcțiilor cognitive, respectiv confuzie și delir.
Pneumonia poate fi contactată din viața de zi cu zi, ca de exemplu de la școală sau serviciu. Tratamentul bolii constă în antibiotice.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9833 secunde