Copilul are coşmaruri? Aflați mai repede cine sunt balaurii din visele lor

116
Copilul are coşmaruri? Aflați mai repede cine sunt balaurii din visele lor - cosmaruri1-1631107872.jpg

Articole de la același autor

Ce faceţi în situaţia în care micuţul dumneavoastră se trezeşte noaptea ţipând, transpirat, bolborosind ceva despre un balaur sau cine ştie ce altă grozăvie care l-a speriat sau… a vrut să-l mănânce? Mergeţi la psiholog. În acest fel, veţi afla cum trebuie să acţionaţi şi, uneori, cine este, cu adevărat, balaurul. Psihologul Gabriela Graur spune că, în general, aceste coşmaruri apar la copiii cu vârsta cuprinsă între doi şi 5-6 ani.

„Se poate spune că, până la un punct, fac parte din normalitate. Copiii trăiesc într-o lume a fantasmelor. În perioada aceasta, la ei, magia este cea care face farmecul poveştilor, face ca lumea lor imaginară să devină realitate. Aceste coşmaruri sunt transpuneri de peste zi. De multe ori, vin în mintea lor, peste noapte, diverse imagini, diverse poveşti, personaje şi acolo se întâmplă ceva”, a declarat specialistul. De ce se întâmplă acest lucru? Oare din cauză că mulţi copilaşi sunt uitaţi în faţa televizorului şi se uită la desene animate sau filme violente şi le rămân în minte personajele negative? „Acestea sperie şi partea proastă este că adulţii îi lasă să participe la aceste chestii şi nu au timp şi nici posibilitatea de a le reduce. Ar trebui căutate casete cu filme mai frumoase, asta în cazul în care chiar vreţi să îi lăsaţi să privească la televizor. Trebuie să fiţi foarte atenţi la ce îi lăsaţi să vadă, ce informaţii primesc, pentru că nu toate sunt în sens pozitiv”, a adăugat psihologul.

În plus, pe copii îi bruschează şi îi destabilizează foarte tare orice fel de conflict, orice discuţie cu ton puternic. Toate lucrurile acestea, la vârsta lor, se întipăresc, rămân ca nişte amprente, motiv pentru care trebuie să vedeţi ce nu este bine pus la punct. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6882 secunde