Ecografia Doppler oferă informaţii precise despre starea organelor

235
Ecografia Doppler oferă informaţii precise despre starea organelor - ecodoppler-1631107918.jpg

Articole de la același autor

Ecografia Doppler este o metodă imagistică indicată în cazul multor afecţiuni, care nu doare şi este recomandată la examinarea diferitelor organe interne ale corpului. Ecografia se realizează prin folosirea ultrasunetelor emise de ecograf, în acest fel obţinându-se imagini precise ale organelor, vaselor de sânge, a structurii şi dimensiunilor lor.

Potrivit dr. Daniela Toader, spre deosebire de ecografiile clasice, ecografia Doppler oferă o gamă mai mare de informaţii. Mai mult decât atât, cu ajutorul sistemului Doppler se pot aprecia cu exactitate vitezele de circulaţie a sângelui, direcţia şi volumul din artere sau vene.

„În principiu, ecografia Doppler a vaselor începe cu exploatarea morfologică a vaselor sanguine, prin identificarea venelor şi arterelor, vizualizarea pe un traseu cât mai lung a vasului supus examenului, aprecierea direcţiei, calibrului, pulsatilităţii, aprecierea pereţilor. Apoi, se continuă cu explorarea morfopatologică a proceselor supraadăugate în lemen şi/sau în peretele vascular. În acelaşi timp, ecografia Doppler a arterelor renale urmăreşte permeabilitatea vaselor ce conduc sângele la rinichi. De precizat că acestea se găsesc profund în abdomen, deci imaginea lor se poate obţine destul de dificil”, a explicat medicul.

Specialistul a precizat că prin ecografia Doppler se pot diagnostica leziunile de perete vascular, cum ar fi depunerile de colesterol, ateromatoza, disecţiile de perete vascular etc. În plus, investigaţia ajută la identificarea cauzelor unui accident vascular cerebral, a stenozelor carotidiene, vertebrale, a ocluziilor de artere cervico-cerebrale şi trombozelor arteriale sau venoase.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8275 secunde