Copilul are probleme de vedere. Când îl ducem la medic?
Articole de la același autor
pentru tratarea strabismului, ambliopiei și nistagmusului la copii și adulți.
În vederea normală, stereoscopică, ambii ochi au drept scop aceeași țintă, iar secțiunea vizuală din creier contopește cele două imagini într-o singură imagine tridimensională. Când în copilărie apar nealinieri, consecințele pot fi grave. Dacă ochii se concentrează pe două imagini diferite în același timp, așa cum se obișnuiește în strabism, creierul răspunde adesea ignorând una dintre imagini, ceea ce duce la limitarea vederii. Dacă este lăsată netratată, această afecțiune poate duce la scăderea vederii cu pierderea percepției de profunzime.
"La aproximativ doi copii din o sută, ochii nu funcționează la unison dintr-o varietate de motive. Corecția strabismului în rândul copiilor este indispensabilă. Controlul oftalmologic ar trebui să înceapă cât mai curând, odată cu împlinirea vârstei de șase luni. Părinții nu trebuie să ignore strabismul și să îl trateze ca inofensiv sau mai puțin dăunător, deoarece are consecințe grave asupra procesului de dezvoltare a copiilor.
Mulți adulți au o privire încrucișată, fie din copilărie sau dobândită pe parcurs, după o accidentare sau o intervenție chirurgicală. S-a estimat că patru adulți din 100 suferă de această afecțiune. Cel mai comun caz este ca un ochi care a fost corectat de privirea încrucișată prin operație în copilărie, mai târziu, deviază și provoacă îngrijorare față de aspectul său. În alte cazuri, un adult se poate afla în această situație ca urmare a unor probleme de sănătate cum ar fi: afectarea nervilor cranieni, în urma unor lovituri la cap sau a unui accident vascular cerebral sau ca o complicație a diabetului. În astfel de cazuri, oamenii vor suferi cel mai probabil de diplopie sau vedere dublă", a precizat dr. Hicham Mrini, medic specialist oftalmologie în cadrul Mrini Eye Hospital.
Cum recunoaștem boala
Simptomele tipice ale strabismlui la adulți includ oboseală, vedere dublă, dificultăți cu vederea de aproape și pierderea vederii stereoscopice. Mulți adulți cu strabism sunt preocupați de aspectul lor și de impactul pe care acesta îl are asupra relațiilor lor profe-sionale și sociale. Adulții care au strabism și sunt deranjați de vederea dublă pot fi ajutați prin intervenția chirurgicală adecvată.
Alături de specialiștii Mrini, în cadrul spitalului de oftalmologie este prezent și conf. univ. dr. Cristina Nicula, medic primar oftalmolog, care se ocupă de acest segment, bine cunoscut pe plan național pentru tratarea cazurilor de strabism comune, precum și a celor dificile.
Pentru programări și informații suplimentare, aveți la dispoziție numerele de telefon 0241.69.01.04, 0341.14.58.57 și 0752.10.40.10.
Comentează știrea
Angajare imediata !!!!! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Se lucreaza part-time sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Valabil in toate orasele !!! Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul "detalii" la adresa de email [email protected]