Cosmeticele folosite în timpul sarcinii pot cauza copilului infertilitate sau cancer

379

Articole recomandate

Parfumurile și cremele de corp folosite în timpul sarcinii pot cauza fătului de sex masculin infertilitate sau cancer, potrivit unui studiu al Centrului Medical de Cercetare Human Sciences Unit, din Marea Britanie.
Studiul arată că sistemul reproducător al fătului masculin poate fi afectat, încă din primele opt săptămâni de sarcină, de compușii chimici din cosmeticele folosite de mamă în timpul sarcinii.
Potrivit cercetătorilor, între săptămânile 8 și 12 de sarcină, sunt activați anumiți hormoni ai fetusului și se formează, astfel, sistemul reproducător al viitorului copil.  În această perioadă, pot apărea problemele de infertilitate masculină dacă anumiți hormoni, precum testosteronul, nu funcționează cum ar trebui. Experimentele pe șoareci au confirmat faptul că blocarea acestor hormoni cauzează probleme de fertilitate. Cercetătorii au descoperit că sistemul reproducător poate fi afectat chiar înainte ca organele să fie dezvoltate complet, atunci când androgenii din fetus sunt mai activi.
În concluzie, anumite combinații de chimicale din produsele cosmetice pot afecta fetușii de sex masculin, care vor crește cu riscul ridicat de infertilitate și cancer testicular.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5576 secunde