Cremele solare ne protejează de cancerul de piele

84
Cremele solare ne protejează de cancerul de piele - mamaiaturistiplaja18-1370951130.jpg

Articole de la același autor

În primul rând, trebuie aleasă o cremă care protejează atât de razele UVB, cât și UVA ale soarelui. Crema împotriva razelor solare nu se folosește de la un sezon la altul. Valabilitatea este primordială pentru o protecție optimă. În plus, un flacon deschis este mai sensibil la bacterii, conservanților scăzându-le eficiența odată cu trecerea timpului. 




Este recomandabil un machiaj cu protecție solară integrată. Fondul de ten protector este un produs practic, însă nu funcționează la fel de eficient ca o cremă în plină vară. În timpul zilei, machiajul se strică, încetând să mai asigure o protecție adecvată. O altă greșeală care se face la aplicarea cremei împotriva soarelui este că se  pune doar dimineața. La expunerea la soare, este bine ca operațiunea să se repete în medie din două în două ore. La contactul cu apa sau la transpirație, efectul agenților activi din loțiune trece mai repede, așa încât se recomandă repetarea operațiunii. Oamenii au în general prea multă încredere în indicația "rezistent la apă". 


La mare sau la piscină, protecția solară rezistentă la apă este indispensabilă. La ieșirea din apă, gradul de protecție scade totuși, crema fiind eficientă între 40 și 80 de minute. Ca atare, trebuie întinsă din nou cremă pe piele. Majoritatea utilizatorilor de cremă împotriva soarelui o folosesc doar în zilele însorite, dar cerul acoperit poate înșela. Razele UVA pot traversa stratul de nori și reflecta în sticlă, nisip sau apă. Se recomandă prin urmare folosirea cremei în fiecare zi, potrivit Agerpres.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8337 secunde