Croazieră de 5 stele pentru copiii afectați de virusul HIV

123

Articole de la același autor

Asociația Civică "Pentru Constanța", în parteneriat cu Fundația Baylor Marea Neagră, a organizat, în cadrul campaniei "Iubește marea", un eveniment educativ destinat copiilor infectați cu HIV sau provenind din familii afectate de acest virus. 


În cadrul evenimentului desfășurat pe velierul Adornate, 13 copii și 5 însoțitori au participat la activități educative și distractive coordonate de administratorul navei, Mihai Giantău: vizitarea velierului, jocuri marinărești, arta de a face noduri, concursuri de desen, descoperirea bazelor navigației și meseriei de marinar. 


Scopul acțiunii este de a le oferi copiilor o experiență inedită pe mare și de a le stimula creativitatea prin activități distractive. 


Acești copii provin din familii infectate cu HIV sau cu alte boli infecțioase și se află în îngrijirea Fundației Baylor, singura reprezentantă a rețelei BIPAI în România care, prin Centrul de Excelență, furnizează servicii medicale și psihosociale persoanelor din regiunea Dobrogei, ce suferă de boli infecțioase. Din 2001 și până în prezent, la serviciile existente (stomatologie, boli infecțioase, obstetrică-ginecologie, pneumologie, testare rapidă și psihosociale) s-au adăugat planificarea familială și serviciile primare de cardiologie.


Asociația a desfășurat mai multe evenimente în cadrul campaniei "Iubește marea", o campanie organizată în parteneriat cu Academia Navală "Mircea cel Bătrân". Această campanie are două componente: una de divertisment, prin care o parte a societății civile constănțene promovează litoralul românesc, marea și orașul Constanța. Cea de-a doua, educativă, are drept scop promovarea marinăriei ca disciplină vocațională în rândul tinerilor aflați în punctul de a alege o carieră.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3013 secunde