Cu guta nu este de glumă! Consumaţi multe lichide şi mergeţi la medic!

638
Cu guta nu este de glumă! Consumaţi multe lichide şi mergeţi la medic! - fondguta1-1654265220.jpg

Articole de la același autor

Pentru cei care au ghinionul de a fi diagnosticați cu gută, aceasta este o afecțiune destul de dureroasă, provocată de creșterea nivelului de acid uric în sânge. Tocmai de aceea, bolnavii trebuie să aibă mai multă grijă de ei pentru a putea evita depășirea nivelului normal al acestuia și să scape de cristalele de acid uric din articulații în mod natural.

În general, guta este o afecțiune foarte des întâlnită, mai ales în rândul vârstnicilor și nu numai. De regulă, excesul de acid uric din sânge se depune în articulații și poate fi semnul unor probleme renale sau al consumului de alimente cu un nivel ridicat de purine. Pentru a scăpa de cristalele de acid uric din articulații, este foarte important să aveți o dietă sănătoasă. În principal, optați pentru alimente bogate în apă și cu un conținut redus de purine, precum castravetele. Având doar 7,3 miligrame de purine la 100 grame, acest aliment este ideal pentru reducerea nivelurilor de acid uric și prevenirea gutei.


Pe de altă parte, și apa ajută la eliminarea depozitelor dureroase de acid uric acumulate în articulații. Potrivit dr. Laura Măsaru, este necesar să beți zilnic cât mai multe lichide și, bineînțeles, să consumați alimente bogate în apă. În afară de castravete, puteți alege și dovlecelul, fructele și sucul de fructe. „Printre cele mai frecvente cauze ale apariției gutei sau ale acumulării de acid uric amintim hipertensiunea, obezitatea, afecțiunile renale cronice, leucemia, psoriazisul, anemia, cauze genetice, consumul de alcool. Uneori, însă, boala este întâlnită atunci când organismul este nevoit să proceseze o cantitate prea mare de proteine din anumite alimente, cum ar fi carnea roșie. Unele dintre aceste proteine sunt eliminate prin urină și transpirație, iar altele rămân în organism. Dacă cele rămase în organism depășesc nivelul normal, se depozitează în diverse locuri, în sânge și articulații. Ca urmare, cristalele de acid uric sunt dureroase, provoacă inflamații, înroșire și senzație de presiune în anumite zone, dar în special la degetele mari ale picioarelor sau mâinilor”, a explicat medicul.
 

Într-o măsură mai mică, acidul uric se poate depozita în genunchi, glezne, umeri sau coate. Încercați următoarele remedii naturiste dacă vă confruntați cu un nivel ridicat de acid uric în sânge și în articulații: cocktail obținut din patru morcovi, un mango, o felie de ananas, 30 grame de căpșuni și o lămâie. Pe toate acestea le consumați dimineața pe stomacul gol. Dacă simptomele reapar, beți încă un pahar seara. De asemenea, se pot fierbe 30 grame de merișoare într-un litru de apă, timp de trei minute. Lăsați amestecul acoperit timp de zece minute, apoi strecurați-l şi beți trei cești zilnic. Tot pentru reducerea inflamației și calmarea durerii, aplicați pe zona afectată de gută o pastă făcută din bicarbonat de sodiu și puțină apă. Atenţie, însă! Aceste remedii nu vor înlocui medicaţia recomandată de medic.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 18 Ianuarie 2014
Stire din Cetățenești : Legătura dintre artrită și gută
Pagina a fost generata in 0.6475 secunde