Cucuiele care cresc prea mult trebuie investigate. Nu le ignorați!

115
Cucuiele care cresc prea mult trebuie investigate. Nu le ignorați! - cucuie-1695725319.png

Articole de la același autor

În general, cucuiele și umflăturile apar în urma unor lovituri sau căzături. Totuși, uneori, acestea pot conduce la probleme medicale serioase, care să necesite supraveghere medicală. Tocmai de aceea, specialiștii susțin că, în cel mai scurt timp după producerea loviturii, este recomandat a se pune comprese reci sau o pungă cu gheață pe zona afectată, pentru a diminua creșterea în volum și pentru a reduce durerea. Solicitați, însă, un consult medical pentru orice umflătură sau cucui de dimensiune mai mare, indiferent de zona corpului în care s-a produs.

De exemplu, este absolut necesar un control, dacă observați, pe lângă cucui, că există hemoragie la nivelul urechii, nasului sau gurii, dacă există schimbări în frecvența pulsului, dureri de cap intense, dificultăți de respirație, convulsii, vărsături intense, inegalitate a dimensiunilor pupilelor. La acestea se adaugă vorbirea neclară și uneori, schimbarea de personalitate. De asemenea, dacă un cucui a rezultat în urma unei lovituri la nivelul capului, starea victimei trebuie controlată astfel: la fiecare jumătate de oră, în primele două ore, la fiecare două ore, în următoarele 24 de ore, la fiecare patru ore, în perioada de 24 de ore și

la fiecare opt ore, în cea de-a treia perioadă de 24 de ore. Această verificare strictă are ca scop prevenirea situației în care victima își pierde cunoștința. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3404 secunde