Practicarea regulată a exercițiilor fizice, pilon al stilului de viață sănătos

243
Practicarea regulată a exercițiilor fizice, pilon al stilului de viață sănătos - fond-stimulare-1695725374.jpg

Articole de la același autor

Fiecare om trece, la un moment dat în viață, prin cel puțin un moment copleșitor care îl poate doborî din punct de vedere psihic și de asemenea, care poate determina inclusiv manifestări fizice. Este foarte important să recunoașteți atunci când sunteți depășiți de o situație și să cereți ajutor atât persoanelor apropiate, cât și celor specializate, deoarece orice mic dezechilibru psihic se poate stoca în subconștient și să determine repercusiuni pe viitor.

Foarte multe persoane ajung la medicul psihiatru când deja este prea târziu, când sunt prea tulburați, asta pentru că le este rușine de ce vor crede ceilalți despre ei sau pentru că pur și simplu nu sunt conștienți că suferă psihic. Așadar, este obligatoriu să cunoașteți anumite semne și simptome care apar în cele mai întâlnite tulburări psihice, pentru că, în acest mod vă puteți salva atât pe voi, cât și pe cei din jurul vostru. Ca urmare, a precizat dr. Andreea Roșu, practicarea regulată a exercițiilor fizice reprezintă un important pilon al stilului sănătos de viață.

În acest sens, exercițiile fizice îmbunătățesc sănătatea cardiovasculară, scad tensiunea arterială, ajută la controlul greutății corporale și protejează corpul împotriva a numeroase boli. La fel ca în cazul unei diete sănătoase, exercițiile fizice contribuie la o bună stare de sănătate și, prin urmare, mențin sănătatea sistemului imunitar. În plus, exercițiile fizice contribuie direct la sănătatea imunității prin susținerea unei circulații bune care permite celulelor și substanțelor din sistemul imunitar să circule liber în organism și să funcționeze eficient.

Oamenii de știință încearcă să observe dacă exercițiile fizice afectează sensibilitatea persoanelor la infecții. De exemplu, unii cercetători analizează sportivii care practică exerciții în mod intensiv pentru a detecta modificări ale unor aspecte din sistemul imunitar, precum producția de anticorpi.

În ceea ce privește oamenii obișnuiți, medicii recomandă practicarea exercițiilor fizice pentru promovarea unui stil de viață sănătos și, în paralel, pentru menținerea sănătății sistemului imunitar. „Un stil de viață activ poate stimula sistemul imunitar. Creșterea ritmului inimii timp de 20 de minute, de trei ori pe săptămână conduce la o eficiență sporită a sistemului imunitar. Totodată, plimbările zilnice reduc riscul unei răceli. În plus, exercițiile fizice regulate cresc nivelul de leucocite - o celulă a sistemului imunitar care luptă împotriva infecțiilor. De asemenea, exercițiile sunt asociate cu eliberare de endorfine, care oferă o bună dispoziție și îmbunătățesc calitatea somnului. Toate aceste aspecte oferă efecte pozitive sistemului imunitar”, a subliniat medicul.

De asemenea, exercițiile fizice susțin sistemul imunitar în lupta împotriva infecțiilor bacteriene și virale și, totodată, scad șansele dezvoltării bolilor de inimă, a osteoporozei și cancerului. Activitatea fizică mai ajută la eliminarea bacteriilor prin plămâni, reducând astfel șansele de gripă și răceală. Exercițiile fizice reprezintă cea mai bună modalitate de eliminare a toxinelor din organism. În primul rând, atunci când practicaţi exerciții fizice, respiraţi mai profund, mai des și mai puternic și astfel eliberaţi toxinele prin plămâni. În al doilea rând, când efectuaţi orice tip de exercițiu fizic, transpiraţi, iar transpirația este un alt mijloc de eliminare a deșeurilor din organism. În final, activitatea musculară este singura modalitate de deplasare a reziduurilor prin vasele limfatice. Dacă nu respiraţi, nu transpiraţi și nu vă mișcaţi mușchii, aceste deșeuri trebuind să găsească o altă cale de ieșire, însă de obicei, rămân în organism și deranjează sistemul imunitar, cât și alte funcții și procese din organism.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6205 secunde