Paşii necesari pentru a avea o tehnică de alergare bună

30519
Paşii necesari pentru a avea o tehnică de alergare bună - alergare-1678033544.jpg

Articole de la același autor

Alergarea este o activitate practicată de foarte mulţi oameni. Specialiştii spun că, atât pentru sportivi, cât și pentru amatori, a alerga corect oferă multe beneficii și o mai mare siguranță. Altfel spus, tehnica de alergare reprezintă toate acele mișcări pe care le faceţi atunci când alergaţi, punând accent pe modul de a le executa. Ca urmare, îmbunătățirea tehnicii vă va permite să obțineţi performanțe optime, vă va oferi forță, mobilitate în articulații și mai multă eficiență. De exemplu, pasul, așezarea brațelor și poziția trunchiului influențează direct executarea activității. Dacă tehnica este slabă, pe lângă scăderea performanței, veţi fi mai expuși disconfortului și accidentării.

Tocmai de aceea, efectuarea exercițiilor de bază vă va ajuta să vă perfecționaţi tehnica și vă va oferi multiple beneficii. Un studiu arată că se recomandă ca alergătorii și antrenorii să acorde atenție parametrilor pasului și unghiurilor extremităților inferioare pentru a optimiza mișcarea pelvisului. De asemenea, este nevoie să faceţi sărituri cu ridicarea genunchilor.

De fapt, acesta este unul dintre cele mai comune exerciții și are câteva variații, constând în ridicarea alternativă a genunchilor pe măsură ce avansaţi. O altă opțiune este să lucraţi unilateral, ceea ce necesită mai multă coordonare și stabilitate. De exemplu, dacă lucraţi piciorul stâng, trebuie să ridicaţi acest genunchi pe măsură ce avansaţi, în timp ce piciorul drept va efectua pași normali. Efectuând o mișcare diferită cu fiecare membru, exercițiul devine complex. Un alt exercițiu clasic folosit pe scară largă în încălzirea premergătoare activității fizice este cel al călcâielor la fese, care constă în aducerea călcâielor alternativ spre fese pe măsură ce avansaţi.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.626 secunde