Exerciții pentru recuperarea persoanelor imobilizate la pat

309
Exerciții pentru recuperarea persoanelor imobilizate la pat - exercitii-1667915883.jpg

Articole de la același autor

Aveți o rudă sau un prieten paralizat la pat? Nu disperați! În multe situații, aceasta nu reprezintă neapărat o afecţiune permanentă, motiv pentru care este recomandat să faceți o serie de exerciţii de activare pentru persoanele imobilizate, care au rolul de a le revitaliza muşchii şi îi împiedică să se atrofieze. Aceşti pacienţi au nevoi multiple: spirituale, mintale şi fizice, asta în condițiile în care este posibil ca ei să fi suferit răni grave sau intervenţii chirurgicale majore. În primul rând, susțin medicii, activitatea fizică şi igiena adecvată devin cei mai buni aliaţi pentru a se recupera cu succes. 


Apoi, sunt necesare exercițiile de activare, care urmăresc stimularea zonelor cu probleme, pentru ca acestea să devină mai puternice şi să nu sufere consecinţele imobilizării. De exemplu, dacă pacienţii rămân imobili pentru o perioadă lungă de timp, pot suferi complicaţii, cum ar fi cheagurile de sânge, slăbiciunea şi oboseala, rigiditatea articulară şi chiar depresia. 


De aceea, este important ca persoanele imobilizate la pat să efectueze exerciţii de activare. În ciuda faptului că sunt simple, ele ajută la prevenirea daunelor, cum ar fi escarele sau ulcerele de presiune, care tind să apară pe călcâie, coccis, şolduri şi glezne. Pe scurt, îndoiți gleznele din poziţia orizontală sau din şezut. Apoi, răsuciți degetele de la picioare. Exerciţiul constă în flexarea fiecărui deget de la picioare. Dacă persoana ţintuită la pat nu aude, puteţi face acest lucru pentru ea. Pacientul trebuie să fie întins sau aşezat, cu picioarele întinse. Începeți prin a ridica uşor piciorul şi a face o rotaţie a fiecăreia dintre glezne de la dreapta la stânga, desenând un cerc, în sensul acelor de ceasornic. Apoi, repetați mişcarea în sens invers, de aproximativ patru ori, după care ridicați umerii la acelaşi nivel cu urechile, timp de câteva secunde. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6128 secunde