Gimnastica de dimineaţă, recomandată pentru o sănătate de fier

196
Gimnastica de dimineaţă, recomandată pentru o sănătate de fier - fond-exercitii-1-1687080364.jpg

Articole de la același autor

Obișnuiți să faceți gimnastică dimineața, după ce vă treziți? Exercițiile de la prima oră pot ajuta la reglementarea somnului, intensifică activitatea creierului și contribuie la creşterea nivelul de energie din organism, susțin specialiștii. Mai mult decât atât, exercițiile de la răsăritul soarelui accelerează metabolismul, normalizează tensiunea arterială și reglementează ciclul trezire-somn și ameliorează durerile de spate.

Pe scurt, exercițiile regulate ajută la protejarea spatelui prin creșterea flexibilității și scăderea riscului de accidentare. Potrivit dr. Ioana Manea, făcute după exerciții de întărire, acestea ajută, de asemenea, la prevenirea durerilor musculare. Unul dintre principalele beneficii ale includerii activității fizice în programul de dimineață este reglarea ritmului circadian. Ritmul circadian include un ciclu de 24 de ore în care organismul se modifică mental, fizic și comportamental, în funcție de lumină și întunericul din mediul înconjurător.

Odată ce acest ritm circadian este stabilit, corpul uman trimite semnale ceasului intern. Astfel, la anumite ore apare senzația de somn, iar la alte ore nivelul de energie al organismului vă fi ridicat. Acest ritm ajută la relaxarea corpului și menține în limite normale funcția cardiacă. „Oamenii trebuie să ştie că un beneficiu psihologic și nutrițional care rezultă în urma exercițiilor fizice efectuate dimineața este apetitul alimentar crescut. În plus, este mai ușor să rezistați tentației de a mânca nesănătos după ce petreceți o perioadă de timp transpirând pentru a slăbi, la primele ore ale dimineții. Faptul că ați făcut efortul să vă treziți dimineața și ați făcut ceva sănătos pentru organism vă va împiedica să vă complaceți și să faceți alegeri alimentare greșite mai târziu”, subliniază medicul.

Totodată, activitatea fizică de dimineaţă îmbunătățește starea de spirit și creşte nivelul de energie. Acest lucru înseamnă că veți fi mai pregătiți să faceți faţă provocărilor cu care vă confruntați în timpul zilei. De asemenea, exercițiile fizice prestate noaptea târziu pot arde aceeași cantitate de calorii, dar pot perturba somnul, întrucât temperatura corpului creşte și metabolismul se accelerează.

În acelaşi timp, somnul neodihnitor vă poate crea mai multe probleme de sănătate, cum ar fi energia și acuitatea mentală reduse pe parcursul zilei și pot duce la creștere în greutate, dar și la alte probleme cardiovasculare. Atenţie! După ce faceți exerciții fizice, corpul dumneavoastră arde calorii într-un ritm mai rapid, decât atunci când ați fost sedentar. Daca faceți sport dimineața, acesta va consuma mai eficient caloriile și masa musculară se va construi mai repede. Pentru acest lucru trebuie să faceți și exerciții de forță sau cu greutăți. Când faceți sport dimineața, plămânii vor pompa aer curat, oxigenat. Cu cât este prezent mai mult oxigen în sânge, cu atât se vor elibera mai multe substanțe chimice în creier. Acestea vor îmbunătăți acuitatea mentală și starea de alertă. Astfel, veți putea beneficia de o condiție fizică şi psihică excelentă. În plus, persoanele inactive sunt mai predispuse la depresie și pot avea o autostimă mai scăzută. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3509 secunde