Cum acorzi primul ajutor în caz de infarct miocardic

1242
2
Cum acorzi primul ajutor în caz de infarct miocardic - primajutor-1331653560.jpg
Infarctul se produce prin scăderea fluxului de sânge ce irigă mușchiul inimii și apare fie în urma unui spasm la nivelul arterelor coronare, fie în urma obstrucționării complete a unei artere ce transportă sânge cu oxigen către inimă. Simptomele caracteristice ale infarctului sunt durerea toracică de intensitate mare, o senzație de apăsare ce durează mai mult de 30 de minute, dar și transpirațiile și anxietatea.
Indiferent dacă ți se întâmplă ție sau unei persoane din apropiere, cel mai important este să îți păstrezi calmul și să întrerupi orice efort fizic. Următorul pas este să soliciți de urgență ajutor medical calificat, iar cât timp aștepți ambulanța, eliberează orice sursă ce ar putea bloca respirația, cum ar fi cravatele, eșarfele sau protezele dentare. Funcțiile vitale trebuie evaluate pentru a stabili dacă este nevoie de manevre de resuscitare cardio-respiratorie. De asemenea, o tabletă de nitroglicerină sau o pastilă sfărâmată de aspirină va ajuta la fluidizarea sângelui.
În cazul în care suferiți un atac miocardic, ar putea fi de ajutor să inspirați adânc și să încercați să tușiți cu putere, pentru a stimula circulația sângelui către inimă.

Comentează știrea

admirator
14 martie 2012
interesant,

multumiri pentru sfat! Dar ce e aia "anxietate"? Pe romaneste nu stiti sa dati sfaturi de necesitate vitala?

ion
14 martie 2012
wazzub

Google castiga miliarde de dolari anual din reclama fara sa imparta nimic cu noi. Insa din 9 aprilie 2012, noul motor de cautare W A Z Z U B va oferi 50% din profituri utilizatorilor!!! Pentru aceasta trebuie doar sa va inregistrati. Inscrierile se fac doar pana pe 9 aprilie 2012, numai pe baza de invitatii de la alte persoane inscrise deja. Cei interesati pot accesa linkul-invitatie de mai jos pentru inscriere signup.wazzub.info/?lrRef=a29a1c49

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 14 Martie 2012
Stire din Sănătate : Tratează acneea cu remedii naturiste
Pagina a fost generata in 2.0366 secunde