Cum beneficiem de controlul medical de specialitate

473
Cum beneficiem de controlul medical de specialitate - cabinettbcverasantemascasomnvera-1340037914.jpg
În cazul în care aveți nevoie de o consultație din partea medicului specialist și sunteți asigurat în sistemul sanitar, pentru a putea beneficia de asigurările de sănătate, trebuie în primul rând să găsiți un doctor care are contract cu Casa de Asigurări de Sănătate.
Dr. Vera Pall, medic pneumolog în cadrul cabinetului Verasante, ne-a informat că, în momentul în care ați ajuns la un specialist, trebuie să prezentați anumite documente dacă vreți să beneficiați de asigurarea de sănătate.
"Este vorba despre biletul de trimitere de la medicul de familie valabil cel mult 30 de zile, dovada de asigurat, adică adeverința sau cuponul de pensie din luna în curs, adeverință de la școală vizată de CNAS pentru tinerii de peste 18 ani și copie după buletin", a spus dr. Pall. Dacă nu dispuneți de aceste documente, puteți beneficia de serviciile medicale de care aveți nevoie contracost. Există, însă, servicii medicale nedecontate de CNAS sau decontate parțial, pentru care și asiguratul suportă integral sau parțial costurile.
După consultul de specialitate, ar trebui să primiți o scrisoare medicală pentru medicul de la care aveți trimiterea, care va conține concluziile consultului, rezultatul testelor și recomandările pentru alte investigații. De asemenea, puteți primi și o rețetă pentru medicamente la inițierea tratamentului, iar prescripțiile ulterioare sunt făcute de medicul de familie în baza scrisorii medicale. De menționat ar fi faptul că numărul de consultații pentru un episod de boală acută este limitat prin normele în vigoare, la fel și numărul de rețete și de bilete de trimitere pe care vi le poate elibera medicul de familie într-o lună.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3472 secunde