Cum este afectată tiroida de statul în soare

3200
În zonele cu climă temperată și mediteraneană, razele solare influențează glandele endocrine, iar cele mai mari influențe se manifestă asupra hormonilor tiroidieni. Medicii endocrinologi vă sfătuiesc să nu vă expuneți la soare în mijlocul zilei, în timpul căldurilor infernale, căci tiroida va avea de suferit.

Ca orice glandă, tiroida secretă hormoni, respectiv T3 și T4 (denumiri ce vin de la prezența a trei, respectiv patru atomi de iod). Rolul acestor hormoni este să regularizeze funcțiile organismului, adică să intervină în consumul de energie și în menținerea greutății, a temperaturii corpului și inclusiv a bătăilor inimii. De asemenea, tiroida acționează și asupra tubului digestiv, a sistemului nervos și aparatului genital.

Hormonii, stocați în glandă, sunt eliberați la semnalul creierului, în funcție de nevoile organismului. Iar concentrația lor în sânge trebuie să fie constantă, altfel apar dereglări.

În timpul expunerii la căldură excesivă, nivelul de hormoni scade, întrucât temperaturile ridicate reduc secreția glandei tiroide. În consecință, întreg organismul are de suferit. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2634 secunde