Pastile pe ochi frumoși pentru bolnavii de cancer și diabet

534
Medicamentele cu care sunt tratați bolnavii de cancer și de diabet, internați în Spitalul Județean Constanța, nu au mai fost plătite din decembrie 2010. Motivul: Ministerul Sănătății trimite cu întârziere de câteva luni banii aferenți programelor naționale de sănătate.

Dr. Dan Căpățână, managerul unității sanitare, a subliniat că, la finele primului semestru din 2011, spitalul nu înregistrează datorii sau facturi neachitate după data scadentă. "Luăm medicamente și materiale sanitare atât cât ne putem permite. Suntem printre puținele spitale din țară care nu au datorii", a explicat medicul.

În schimb, unitatea are datorii către furnizorii de medicamente și ma-teriale sanitare pentru bolnavii cuprinși în programele naționale, pe oncologie, diabet, chirurgie car-diovasculară etc. "La acest capitol, facturile sunt plătite strict din banii veniți de la minister și există întârzieri. De exemplu, în luna iulie abia s-au plătit facturile care au fost scadente în noiembrie 2010", a continuat dr. Căpățână. Arieratele se ridică la aproape două milioane de lei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5967 secunde