Cum își pot îmbunătăți calitatea vieții pacienții cu BPOC

214
Cum își pot îmbunătăți calitatea vieții pacienții cu BPOC - cumisipotimbunataticalitateaviet-1423399053.jpg

Articole de la același autor

Primul Centru de Reabilitare Respiratorie din sud-estul țării, care se află în interiorul Spitalului TBC din Palazu Mare, funcționează cu succes, anul trecut beneficiind de reabilitare respiratorie 168 de pacienți, majoritatea diagnosticați cu bronhopneumopatie obstructivă cronică (BPOC). În cadrul acestui centru, pacienții urmează exerciții de reabilitare respiratorie, care au menirea de a pune în funcțiune musculatura respiratorie, pentru ca, la finalul programului, oamenii să aibă o calitate a vieții mai bună.

"De un an de zile funcționează Centrul de Reabilitare Respiratorie, având angajat un specialist în kinetoterapie; acesta preia pacienții care au indicații de reabilitare respiratorie. Anul trecut, au fost internați 168 de pacienți care au beneficiat de reabilitare respiratorie, cei mai mulți dintre aceștia fiind diagnosticați cu BPOC.

Pacienții intră într-un program în care fac exerciții de respirație. În funcție de gravitatea afecțiunii, acest program s-a desfășurat în sala de reabilitare respiratorie, cu exerciții care se efectuează pentru a pune în funcțiune musculatura respiratorie. Interesul nostru a fost ca acești pacienți să înceapă să facă mișcare din nou; practic, au fost reeducați în ceea ce privește ghidarea efortului în tratamentul bronhodilatator, inhalator, pe care fiecare pacient îl are, astfel încât reabilitarea să crească, pe lângă toleranța la efort, și calitatea vieții.

În general, pacienții pleacă de aici cu un alt status în ceea ce privește calitatea vieții și educația privind activitatea de zi cu zi, educația privind administrarea medicației, factorii de risc pe care îi au. Noi ne adresăm momentan pacienților care sunt internați în spital", a precizat dr. Elena Danteș, directorul medical al Spitalului de Pneumoftiziologie Palazu Mare. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.3217 secunde