Cum ne ajută infuzia de mușețel să scăpăm de migrene

171
Cum ne ajută infuzia de mușețel să scăpăm de migrene - cumneajutainfuziademusetel-1423399027.jpg

Articole de la același autor

Mușețelul este o plantă ale cărei flori sunt folosite de secole în tratamentul diferitelor probleme de sănătate, de la tulburări digestive, crampe menstruale, viroze respiratorii sau migrene. Spe-cialiștii recomandă infuzia de mușețel și în tratamentul astmului bronșic la copii sau în bolile microbiene ale pielii. În plus, în combinație cu menta, mușețelul este foarte eficient și în cazul crampelor stomacale.

"Infuzia de mușețel se poate folosi în uz intern în tratamentul diareei, colicilor, balonărilor, bolilor de ficat, de rinichi, astmului bronșic la copii, stărilor gripale, răcelilor, dismenoreei, conjunctivitei, abceselor dentare, stomatitelor, laringitelor, amigdalitelor, dermatozelor infla-matorii, inflamațiilor hemoroidale, inflamațiilor vaginale, pruritului vulvar. Infuzia în uz extern se folosește în stările infla-matoare ale pielii și mucoaselor, în bolile microbiene ale pielii, ale cavității bucale și ale gingiilor (stomatite, afte, ulcerații, eczeme, hemoroizi, răni vechi, arsuri). Sub formă de inhalații, se recomandă în inflamațiile și iritațiile tractului respirator. În combinație cu menta, mușețelul este extrem de eficient în crampele stomacale", a precizat dr. Cătălina Rudencu, medic homeopat, apifitoaromaterapie, medic specialist expertiză medicală, consilier în nutriție, președintele Asociației EDUVIT.

Medicii recomandă o cană de infuzie de mușețel pe zi și pentru bolnavii care recurg la radioterapie.

"Sub formă de băi și irigații, se recomandă în inflamațiile ano-genitale. Tot pentru uz extern se mai folosesc tinctura și uleiul de mușețel. Cu efect protector și curativ în reacțiile interne sau externe produse de iradieri; se recomandă o cană de infuzie de mușețel pe zi pentru radiologii și bolnavii care recurg la radioterapie", a menționat dr. Cătălina Rudencu. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6635 secunde