Cum justifică MS decizia de sistarea a fondurilor pentru stomatolgie

143
Deși Colegiul Medicilor din românia consideră că atitudinea Minsiterului Sănătății de a sista fondurile pentru decontarea stomatologică aduce grave prejudicii persoanelor asigurate care au dreptul la furnizarea de servicii medicale prin pachetul de bază, reprezentanții MS răspund: "Întrucât bugetul pe anul 2013 nu poate acoperi toate programele desfășurate și în anul 2012, opțiunea Ministerului Sănătății a fost să încerce să acopere integral programul de cancer, chiar dacă, astfel, alte programe au fost văduvite.

Subfinanțarea rămâne cea mai mare problemă a sistemului sanitar, susțin reprezentanții MS. Din bugetul alocat, cea mai mare parte a fondurilor au fost direcționate către plata datoriilor realizate de managementul din anii trecuți.

La rectificarea bugetară, MS încearcă revizuirea bugetului și, ca atare, alocarea mai multor bani și pentru programele din domeniul stomatologiei, unde oricum MS intenționează realizarea unui program mare de prevenție. În cazul în care nu vor fi bani suficienți la rectificare, un asemenea program va fi oricum desfășurat în anul 2014".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7878 secunde