Cum ne pot îmbolnăvi motoarele diesel

291
Cum ne pot îmbolnăvi motoarele diesel - traficnoxe-1339660690.jpg
Fumul degajat de motoarele pe motorină provoacă apariția cancerului, este concluzia la care a ajuns un grup de experți ai Organizației Mondiale a Sănătății, informează Agerpres.ro.

Gazele rezultate sunt fără niciun dubiu una din cauzele cancerului pulmonar și pot provoca de asemenea tumori la vezica urinară.

Cercetătorii au ajuns la această concluzie în urma unui studiu la care au luat parte lucrători expuși la un nivel ridicat de risc - mineri, muncitori feroviari și șoferi de camioane. Reducerea expunerii la fumul degajat de motoarele diesel este însă recomandabilă pentru toată lumea, notează experții OMS.

Studii precedente ale Agenției Internaționale de Cercetare a Cancerului, din cadrul OMS, au indicat că aceste gaze sunt probabil cancerigene pentru oameni. De această dată, IARC susține că acestea sunt categoric o cauză a cancerului, în rând cu rumegușul, plutoniul, radiațiile solare și alcoolul.

Potrivit experților OMS, persoanele care lucrează în industrii cu nivel ridicat de expunere la fum de motorină înregistrează un risc cu 40% mai mare de a face cancer la plămâni. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.342 secunde