Cum ne pregătim organismul pentru sezonul rece

228
Cum ne pregătim organismul pentru  sezonul rece - ajutatiorganismul-1383682358.jpg

Articole de la același autor

Pentru ca bolile să nu își facă loc, corpul omenesc trebuie să aibă o "linie de apărare" bună. Sistemul imunitar de apărare a organismului necesită o nutriție bună. Există chiar anumite elemente nutritive cu un rol deosebit în apărarea organismului de atacul radicalilor liberi.

Iată ce ne recomandă dr. Loti Popescu, coordonatorul programelor de sănătate din cadrul Direcției județene de Sănătate Publică Constanța.

"Organismul trebuie susținut în permanență pentru a fi ferit de boli, fapt pentru care o alimentație sănătoasă este primul pas în acest sens. Dacă vorbim despre apărarea organismului în sezonul rece, când suntem predispuși la îmbolnăvirea cu virușii gripali, cu atât mai mult. Astfel, un exemplu extrem de eficient este vitamina C, implicată atât în funcționarea corectă a sistemului imunitar, cât și în sistemul de regenerare al organismului. De asemenea, vitamina E, care este prezentă în legumele verzi, este o vitamină esențială, un antioxidant puternic ce reduce daunele produse în organism de smog, de poluare.

Vitaminele din grupul B, regăsite în banane, verdeață, morcovi, mere, cartofi sunt unele dintre cele mai importante vitamine pentru apărarea organismului. Sunt recomandate în mod special în sezonul rece, deoarece ajută la menținerea sănătății membranelor mucoase a sistemului respirator, asigurând o barieră naturală în calea infecțiilor.

Multe fructe, vegetale, cereale și uleiuri din vegetale conțin vitamine și minerale, având calități antioxidante.

Extractul de ceai verde, extractul de armurariu, extractul din semințe de strugure, licopenul, coenzima Q10, acidul alfa-lipoic, de Gingko Biloba sunt, de asemenea, antioxidanți utili pentru fiecare dintre noi. Toate acestea vin ca metode eficiente de prevenție", explică medicul. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 29 August 2013
Stire din Diverse : Vitamine la pachet
Pagina a fost generata in 0.7848 secunde