Cum ne protejăm de răceală

664
Cum ne protejăm de răceală - raceala-1320099683.jpg
Copiii au început din nou să meargă la școală și la grădiniță, iar frecventarea colectivităților favorizează transmiterea bolilor de sezon. Cei mici nu știu să se ferească de persoanele răcite, iar sistemul lor imunitar este în curs de dezvoltare până când împlinesc 8-10 ani. Nici majoritatea adolescenților nu se îmbracă corespunzător în această perioadă, iar vârstnicii cu boli cronice sunt și ei vulnerabili la infecțiile respiratorii.

Usturime în gât, dureri de cap, tuse seacă sau nas înfundat sunt câteva din simptomele specifice răcelii.

"Trebuie să acționăm încă de la primele semne și să luăm câteva măsuri simple: ceaiuri calde cu lămâie, un paracetamol simplu sau în combinații, o baie fierbinte și multă odihnă", ne recomandă dr. Vera Eniko Pall, medic pneumolog constănțean.

În cazul în care simptomele nu dispar sau febra își face simțită prezența, este necesară prezentarea la medicul specialist. Dr. Vera Pall ne atenționează cu privire la consumul de antibiotice, mai ales în lipsa febrei: "Folosirea abuzivă a antibioticelor diminuează apărarea organismului, obosește ficatul, favorizează candidoza și duce la apariția microbilor rezistenți la tratament".

Mai mult, specialiștii ne avertizează că, de multe ori, tusea persisten-tă poate fi cauzată de boli care nu se vindecă cu antibiotice, cum ar fi astmul bronșic, tuberculoza, bronșita tabagică sau chiar cancerul.

Medicul pneumolog Vera Pall precizează că ar fi de preferat să prevenim îmbolnăvirile prin vaccinarea preventivă antigripală și antiinfecțioasă. De asemenea, trebuie să evităm spațiile aglome-rate și apropierea de persoanele cu simptome respiratorii.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 13 Octombrie 2010
Stire din Sănătate : Doar oamenii sănătoși răcesc urât
Pagina a fost generata in 1.4411 secunde