Cum păcălești răul de transport

485

Articole recomandate

Simptomele răului de mișcare se întâlnesc mai frecvent la copii și la femei, îndeosebi la cele gravide, la persoanele cu stomacul prea plin sau nemâncate, ori la cele care au utilizat alcool, tutun. După călătorii repetate și odată cu înaintarea în vârstă, răul de mișcare dispare la multe persoane.
Semnele răului de transport apar relativ brusc și constau în amețeli, paloare a feței, dureri de cap, oboseală, transpirații reci, neliniște sau somnolență. La unele persoane această stare este urmată de salivație crescută, de grețuri, vărsături, dureri abdominale.
Dacă se călătorește în mașină, aceasta se oprește, se scoate bolnavul la aer curat și se lasă să se odihnească o perioadă de timp. În tren, bolnavul va deschide fereastra și va respira adânc.
De obicei, vărsăturile liniștesc bolnavul. Se pot bea lichide reci (apă, apă minerală, suc de lămâie), în cantități mici și repetate. Pentru durerile de cap se iau antinevralgice. Somnul spontan sau după un somnifer calmează cel mai bine bolnavul. Acest tratament se poate efectua numai dacă bolnavul sau însoțitorii au aceste medicamente în trusa medicală.
Persoanele care știu că au rău de transport, vor mânca ceva înainte de călătorie, moderat, în general alimente care se digeră ușor și vor evita alcoolul, cafeaua, tutunul.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7963 secunde