Maxima zilei: "Boala este modul în care moartea iubește viața, iar individul teatrul acestei slăbiciuni". (Emil Cioran)

Prezența sângelui în spermă indică, uneori, o afecțiune urologică

26757
2

Articole de la același autor

Prezenta sângelui în spermă poartă denumirea de hematospermie. Deși cel mai adesea este o manifestare fără o semnificație importantă, prezența sângelui în lichidul ejaculat poate produce un grad mare de disconfort oricărui bărbat care trece prin așa ceva.

Dr. Cătalin Belinski, medic specialist urologie, Medicover, precizează că multe episoade pot trece neobservate, motiv pentru care prevalența hematospermiei rămâne necunoscută. Ea poate apărea la orice vârstă. În cele mai multe situații, dispare de la sine și nu necesită investigații suplimentare, dar există situații în care hematospermia este primul indiciu al unei afecțiuni urologice.
Hematospermia este în general asociată cu afecțiuni inflamatorii ale veziculelor seminale sau prostatei. Adesea, cauza dispare de la sine după câteva luni. Persistența ei după două luni necesită investigații suplimentare pentru a determina cauza. De cele mai multe ori, cauza rămâne necunoscută, dar acest lucru poate să reflecte și o evaluare incompletă.
Cauzele prostatice sunt leziunile prostatice determinate de: puncțiile biopsice prostatice, calculi prostatici, telangiectazii (boală ereditară caracterizată prin mici malformații vasculare), sau varice prostatice, cancer prostatic.
Uretritele, în special la bărbații tineri sau alte leziuni uretrale, precum polipi, infecția cu HPV, tuberculoza urogenitală, infecția HIV, bolile cu transmitere sexuală, afecțiunile cronice ale ficatului, limfoame sau boli de sistem hemoragice sunt numai câteva din cauzele care pot determina prezența sângelui în spermă.
"Orice bărbat în această situație se va gândi la cancer, infecție, se va întreba dacă acest lucru afectează activitatea sa sexuală. Ei bine, nu. Nu este ceva grav în cele mai multe cazuri și nu trebuie să mergeți la doctor decât atunci când aveți peste 40 de ani, când episoadele de hematospermie nu trec după două luni sau când se asociază cu urinarea cu sânge", precizează urologul.

Comentează știrea

marina
21 martie 2013
sangele in sperma

Prietenul meu are sange in sperma, nu poate vizita un medic momentan pentru ca are probleme de acte... as dori sa stiu ce se poate intampla daca in momentul in care are sange in sperma si in urina, sper ca nu poate fi ceva foarte grav dar totusi ma ingrijoreaza.

Diana
22 august 2017
Sange in sperma

Buna! Prietenul meu a avut o data sange in sperma. Fara niciun alt simptom. E ceva grav?

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8772 secunde