Cum poate fi prevenită transmiterea HIV de la mamă la făt

160
Cum poate fi prevenită transmiterea HIV de la mamă la făt - cumpoatefiprevenita-1440009142.jpg

Articole de la același autor

"O nouă generație fără HIV până în 2015" - acesta este unul dintre obiec-tivele Fundației Baylor Marea Neagră din Constanța.
 
Partener al Spitalului de Boli Infec-țioase Constanța, fundația militează pentru informarea corectă a populației asupra căilor de transmitere a bolii și pentru metodele de prevenție, inclusiv de la mamă la făt. 


"Oprirea transmiterii virusului de la mama infectată la copil este posibilă și ar trebui să fie firească în toate colțurile lumii. Deși știința medicală a găsit deja calea de oprire a transmiterii infecției de la gravidă la nou-născut, nu este suficient să ai doar medicamentul potrivit la îndemână, căci succesul este asigurat numai dacă sunt îndeplinite simultan mai multe condiții. 


Prima condiție este ca gravida să știe că este infectată cu HIV, iar acest lucru îl poate afla numai dacă se testează. Dintre gravidele cu HIV ajutate de Baylor, care au decis să nască copilul, 120 au copii sănătoși și numai două au copiii infectați, acestea nereușind să ajungă la testare înainte de a naște. Copiii care se nasc sănătoși din mame tinere cu HIV sunt numiți la Baylor «copii prețioși»", a precizat Ana Maria Schweitzer, directorul executiv al fundației. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 12 August 2015
Stire din Sănătate : Atenție! Când e necesar testul HIV
Vineri, 10 Iulie 2015
Stire din Sănătate : Te-ai testat pentru hepatită?
Pagina a fost generata in 0.363 secunde