Cum poate fi ținut în frâu psoriazisul

1952
2
Cum poate fi ținut în frâu psoriazisul - psoriazis-1330881983.jpg

Boală de piele foarte frecvent întâlnită, psoriazisul nu este vindecabil, dar poate fi ținut sub control. Dr. Irena Smadea, specialist dermatolog în cadrul Clinicii Psoremiss, explică ce înseamnă această afecțiune și cum poate fi tratată.

Psoriazisul este o boală caracterizată printr-o înnoire exagerat de rapidă a pielii, la trei - patru zile în loc de 28 de zile, a subliniat dr. Irena Smadea, medic specialist dermatolog.
"Boala afectează aproximativ 3% din populație, în egală măsură femeile și bărbații, și poate apărea la orice vârstă. Uneori, leziunile cutanate sunt însoțite (urmate sau precedate) de afectare articulară. Cel mai frecvent sunt implicate articulațiile mici, periferice, de la mâini și picioare, dar pot apărea dureri și la nivelul articulațiilor mari, precum umeri, coate, genunchi, șold sau coloană vertebrală", a explicat specialistul.
Leziunile provocate de psoriazis apar oriunde pe corp, dar, a adăugat medicul, sunt rare cazurile când apar pe față, în cazul adulților.
Precum în cazul oricărei boli, eterna întrebare a pacienților este "de ce eu?". Iată răspunsul oferit de specialist: "Nu este o boală contagioasă și nici ereditară. Se moștenește o genă, care înseamnă predispoziția de a face boala. Iar pe fondul genetic intervin factori externi comuni și apare boala. În mod obișnuit, factorii care declanșează boala sunt: infecțiile bacteriene (în special respiratorii), medicamentele (interferon, litiu, cloroqiun, beta-blocante, de tipul propranolol, atenolol, corticoizii sistemici, indometacin)". Alte cauze declanșatorii sunt modificările hormonale (sarcina, nașterea, uneori prima menstruație), dar și traumatismele fizice, precum loviturile, zgârieturile sau arsurile.
Dat fiind că este o boală genetică, există șanse de 10% ca și copilul persoanei afectate să o dezvolte.

Există medicamente care "ascund" boala
"Psoriazisul este o boală cronică, ce evoluează în pusee - apare și dispare - dar un tratament incorect poate duce la prezența permanentă a leziunilor pe corp", a arătat medicul specialist.
Psoriazisul nu poate fi vindecat, dar poate fi "ascuns", prin folosirea unor corticoizi puternici, de tipul dermovate (clobetazol) sau diprophos injectabil. "Ele ascund boala pe o perioadă scurtă, după care reizbucnește, într-o formă mai extinsă, mai gravă", a subliniat medicul.
Însă, în cadrul Clinicii Psoremiss, tratamentul nu este pe bază de cortizoni.
"Tratamentul oferit de clinică ajută la o curățare rapidă, optimă sau reduce considerabil severitatea leziunilor, cu remisiune pe lungă durată. Nu există riscul dependenței, cremele neconținând cortizon. Cremele conțin o loțiune pe bază de gilzonit de la Marea Moartă, la care s-au adăugat extracte naturale cu efecte antibacteriene, antifungice și antiinflamatorii", a mai afirmat medicul.



Comentează știrea

Dan
5 martie 2012
Tratament cu Bioptron Zepter

Cine are nevoie de tratamentul psoriazisului sa cumpere Bioptron Compact III cu setul de lentile color therapy si trepied fabricat de firma Zepter International Elvetia & Bioptron AG Swiss, tratamentul cu efectul luminii polarizate, premiul Nobel 1903, comenzi la e mailul pe care-l primiti la tel. 0721803142.

georgia
15 aprilie 2013
tratament naturist psoriazis

am gasit un tratament care functioneaza dupa multi ani de incercari prin doctori si alte tratamente gasite pe net.Intrati pe www.tratament-psoriazis.cabanova.com si incercati si voi.

Articole pe aceeași temă

Vineri, 29 Octombrie 2010
Stire din Sănătate : Psoriazisul - boala care ridică ziduri
Pagina a fost generata in 0.6416 secunde