Cum pot bărbații să rezolve problema disfuncției erectile

1169
3
Cum pot bărbații să rezolve problema disfuncției erectile - disfunctiiiierectile-1341244025.jpg

Stresul, depresia, dar și anumite probleme de sănătate pot afecta performanța sexuală a bărbaților. Medicii ne sfătuiesc să nu ignorăm această situație, fiindcă cele mai multe dintre disfuncțiile sexuale pot fi tratate în clinicile de specialitate.

Problemele întâmpinate în dormitor pot reprezenta, de multe ori, cauza principală pentru care partenerii se îndepărtează unul de celălalt și nu mai comunică la fel de bine. Foarte mulți bărbați aleg să treacă cu vederea aceste disfuncții, ori din teama de a discuta despre problemele intime cu altcineva, ori deoarece consideră că situația lor nu poate fi rezolvată. Este important de știut, însă, că disfuncțiile sexuale pot fi cauzate și de anumite afecțiuni fizice sau medicale, precum diabetul, bolile cardiace sau vasculare, afecțiunile neurologice, dezechilibrele hormonale, bolile cronice, alcoolismul, consumul de droguri sau efectele adverse ale anumitor medicamente. Totodată, bărbații mai pot întâmpina probleme în pat din cauza stresului de la locul de muncă, a anxietății, a problemelor de cuplu, a depresiei sau a sentimentelor de vinovăție.

Problemele de erecție, comune în rândul bărbaților
Unul dintre puținele centre medicale din Constanța și din țară, specializate în soluționarea problemelor legate de viața sexuală, este Clinica On. Echipa medicală a clinicii a realizat un studiu în privința acestei probleme și a descoperit că problemele sexuale sunt destul de întâlnite printre bărbații din România. "În general, situația prezentată este de 21% cazuri de ejaculare precoce, majoritatea în rândurile bărbaților tineri. De asemenea, 62% din cazuri se referă la tulburările efective de erecție, iar 14% sunt pacienți cu probleme sexuale provenite din alte cauze", a declarat dr. Nicolae Vlaicu, medic primar urolog la Clinica On.
O problemă frecvent întâlnită printre bărbații adulți, în special cei bătrâni, disfuncția erectilă se referă la incapacitatea de a obține o erecție puternică pentru actul sexual, iar aproximativ un sfert din populația masculină suferă de această condiție. Disfuncția erectilă sau impotența masculină se poate declanșa pe fond psihologic, dar poate avea și cauze de natură fizică. În principal, înseamnă că o parte din sistemul sexual masculin nu mai funcționează cum trebuie. Aportul de sânge din țesuturile penisului este mai mic, iar acest lucru afectează forța de erecție a penisului.

De ce ocolesc bărbații cabinetul medicului
Chiar dacă majoritatea bărbaților nu se prezintă la medic deoarece se simt stânjeniți și le este greu să vorbească despre această problemă, amânarea tratamentului nu va rezolva nimic. "Problema nu va dispărea de la sine și este păcat pentru fiecare zi care trece. Pacienții vor fi mirați când vor afla câți bărbați suferă de probleme similare și nu mărturisesc nimănui acest lucru", a menționat dr. Vlaicu.
Medicul urolog ne-a mai spus că din cauza delicateții acestei probleme, discreția este foarte importantă pentru bărbați. De aceea, cei de la clinica On primesc pacienții în camere separate de așteptare, în care să nu fie nevoiți să întâlnească și alte persoane. "În clinicile On, discreția este absolută. Pacientul poate fi liniștit și sigur că în momentul în care ajunge în clinică va primi o cameră de așteptare personală în care numai el se va afla. Singura persoană pe care o va întâlni va fi medicul care îl va asculta și îi va prescrie tratamentul corect", a afirmat dr. Nicolae Vlaicu.

Femeile, încurajate să meargă cu partenerii la medic
În cele mai multe cazuri, problema disfuncției sexuale nu este numai problema bărbatului, mai aflăm de la dr. Vlaicu. Pentru multe femei este dificil să se ocupe de lipsa de erecție a partenerului lor sau de pierderea dorinței sexuale. Există și cercetări care arată că femeile ajung să creadă ori că nu mai sunt atractive, ori că nu mai sunt suficient de feminine și își asumă ele însele vina. "Noi încurajăm partenera să însoțească bărbatul la ședințele de tratament. De reținut ar fi și faptul că în multe cazuri femeile sunt cele care inițiază întâlnirea cu medicul, încurajând partenerul să își facă tratamentul", a spus urologul.

Medicul îți va spune ce tratament să urmezi
Dr. Nicolae Vlaicu a ținut să precizeze că o parte foarte importantă a tratamentului este diagnosticarea corectă a cauzei problemei. "Consultul medicului și aparatura de specialitate sunt esențiale pentru etapa de diagnostic. Există o varietate de posibilități terapeutice disponibile, iar medicul va alege cel mai potrivit tratament, individualizat și personalizat pentru fiecare pacient. În unele cazuri, opțiunile de tratament combină mai mult decât o soluție", a adăugat dr. Vlaicu. Medicul a amintit că în cadrul clinicilor On se pune un accent deosebit pe cercetare pentru a descoperi cele mai noi și eficiente soluții de tratament în ceea ce privește tratarea disfuncțiilor sexuale. Prin urmare, dacă viața ta sexuală nu te satisface, dacă te suferi de ejaculare precoce și ai o erecție slabă, sau dacă partenerul tău are aceste probleme, medicii spun să apelezi la ajutor de specialitate.
Constănțenii care vor să beneficieze de astfel de servicii medicale se pot adresa Clinicii On din Constanța, situată pe Bulevardul Tomis, nr. 142, iar programările la dr. Vlaicu pot fi realizate și telefonic, la numărul 0241/548.431.



Comentează știrea

geo
5 iulie 2012
reclama

nu este decat o reclama nenorocita, si la intrebarea de ce nu apeleaza omul la voi, pt ca nu sunt bani, dr. Vlaicu cat este consultatia? cel putin 100 lei nu? daca un oarecare are salariu de 6-700 ron cu c bani sa vina, ca si tratamentul dat nu e gratis deci despre ce vb?

Cosminache
8 noiembrie 2013
Maxatin

Problema mea sexuala era reprezentata de faptul ca ejaculam foarte putin. Asta ma facea sa am orgasme neinsemnate de fiecare data. La inceput am crezut ca am vreo boala sau ceva de genu, dar dupa ce am facut analize m-am mai linistit. In cele din urma am zis sa incerc Maxatin-un supliment care pentru asta e facut. Ma bucur ca am facut acest lucru deoarece in 2 luni de tratament mi-am rezolvat problema!

Titel
20 ianuarie 2016
Impotenta

Cu telina, vin rosu, ciocolata neagra si inca cateva alimente afrodisiace se rezolva treaba. Exista tot felul de solutii.

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 03 Iulie 2012
Stire din Sănătate : De ce se apucă tinerii de fumat
Pagina a fost generata in 3.2517 secunde