De ce se apucă tinerii de fumat

633
De ce se apucă tinerii de fumat - tinerifumat-1341244122.jpg
Cele mai multe dintre persoanele care încep să fumeze cad pradă tentației din motive psihologice, spun specialiștii. Motivele principale sunt, de obicei, legate de cum se percep ele însele în compania celorlalți. "În general, oamenii se apucă de fumat în încercarea de a schimba imaginea personală și de a părea mai atractiv, mai inteligent, mai masculin sau mai feminin", ne explică Gabriela Răsleanu, psiholog din Constanța, care activează în cadrul programului național "Stop Fumat!"
Gabriela Răsleanu spune că tinerii dezvoltă acest obicei nociv în încercarea de a-și masca timiditatea, frica, angoasele, anxietatea, dar și din dorința de a se integra într-un anumit grup. "Adolescenții încep să fumeze pentru a părea mai interesanți, mai maturi fără prea mult efort, pentru a-și arăta independența sau ca semn de protest pentru a sfida regulile. Totodată, consumul de tutun poate începe pentru a scădea în greutate, în stări de stres, din admirație pentru idoli sau chiar și din curiozitate sau plictiseală, în lipsa altor activități", a mai afirmat psihologul.
Dacă sunteți fumător și doriți să renunțați la acest obicei, dar nu reușiți sau pur și simplu nu știți cum, puteți cere asistență în cadrul programului "Stop Fumat". Astfel, veți beneficia de ajutor specializat, psihologic și medical. Înscrierile se fac la numărul de telefon 0.800.878.673, apelabil gratuit doar din rețeaua Romtelecom, sau la 021/33.56.920, apelabil din orice rețea.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8355 secunde