Cum pot evita operația pacienții cu varice

220
Cum pot evita operația pacienții cu varice - cumpotevita-1444143099.jpg

Articole de la același autor

Boala varicoasă este o boală cronică ce necesită evaluări periodice în cadrul cabinetului flebologic, spun medicii, iar cea mai sigură metodă de tratament este profilaxia bolii, evitând factorii declanșatori: activitățile statice, kilogramele în plus, hainele prea strâmte care jenează circulația, expunerea la căldură intensă care produce dilatarea vaselor, sporturile care presupun creșterea presiunii venoase - tenis, gimnastică aerobică, echitație, contraceptivele luate timp îndelungat care predispun la tromboze venoase. 


"De obicei, se atribuie apariția acestei boli la persoanele care au pereții venelor cu o elasticitate și rezistență la presiune scăzute. De asemenea, valvele care se găsesc de-a lungul pereților venoși devin incom-petente în zonele de mare presiune, ceea ce crește și mai mult presiunea la nivelul peretelui venos, formând astfel un cerc vicios care duce la avansarea afecțiunii. 


În majoritatea cazurilor, oamenii care au avut o activitate ce i-a obligat să stea în picioare pe perioade lungi de timp sunt predispuși apariției acestei afecțiuni. Femeile au mai multe șanse să facă varice decât bărbații, cauza fiind variațiile hormonale care apar în diferitele etape ale vieții. Există o serie de simptome care însoțesc varicele. Chiar dacă aceste simptome nu sunt extrem de deranjante, este de dorit să ne prezentăm la medic, dat fiind faptul că stadiile incipiente ale bolii varicoase pot beneficia de tratamente mai puțin agresive, ambulatorii", transmit reprezentanții On Clinic Constanța.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 09 Septembrie 2015
Stire din Sănătate : Cum se tratează "vasele sparte"
Joi, 01 Octombrie 2015
Stire din Sănătate : Simptomele rinitei alergice
Pagina a fost generata in 1.0095 secunde