Cum pot fi tratate, rapid, tulburările stomacului

855
Cum pot fi tratate, rapid, tulburările stomacului - bolistomac-1318349662.jpg
Oricine a resimțit, la un moment dat, disconfortul cauzat de tulburările stomacale. Balonarea, crampele, constipația sau flatulența pot fi semnul unei afecțiuni serioase. La fel de bine pot să fie, însă, urmarea unor obiceiuri nesănătoase.

Alimentația influențează starea de sănătate. O spune orice medic, indiferent de specializare. Toți pacienții, în momentul în care trec pragul cabinetului medical, sunt sfătuiți să consume mâncare sănătoasă, respectiv legume și fructe, bucate cât mai nesărate, să evite băuturile carbogazoase și alcoolul, în favoarea sucurilor naturale și a ceaiurilor.

Puțini sunt însă cei care respectă cu strictețe sfaturile medicilor sau orarul meselor. Iar de aici până la apariția tulburărilor stomacale este doar un pas. De asemenea, aceste tulburări pot fi simptom al unor afecțiuni grave, precum cancerul stomacal sau ulcerul. În rândurile următoare vă prezentăm cele mai des întâlnite probleme ale stomacului și sfaturile medicilor pentru a le ameliora, măcar temporar.

Diareea

O cauză frecventă a diareii este intoxicația alimentară. Apare în urma consumului de alimente murdare sau pentru că organismul nu se poate adapta la bacteriile care se găsesc în produsele alimentare.

Sfatul medicilor este să se apeleze la medicamentele care conțin subsalicilat de bismut, pentru oprirea diareii. De altfel, este bine ca înainte să porniți în călătorie să puneți în bagaj imodiumul care acționează prin încetinirea vitezei cu care fluidele se mișcă prin intestine.

Balonarea

Senzația de balonare și presiune abdominală este neplăcută, dar nu neapărat și îngrijorătoare. Poate fi cauzată de menstruație, de alimentație sau de constipație. Pe de altă parte, este și simptom al cancerului de stomac, astfel că un consult medical este indicat.

Pentru a scăpa de această tulburare, este indicat să se diminueze consumul de sare și să se evite alimentele care produc gazele intestinale. De asemenea, se va consuma iaurt, pentru reglarea funcției sistemului digestiv.

Flatulența

Toată lumea încearcă să se ascundă sau să se abțină când elimină gazele stomacale. Cu toate acestea, medicii atrag atenția că aceste gaze indică faptul că organismul funcționează normal. Gazele se formează în urma descompunerii, în intestine, a produselor alimentare precum legumele verzi, fructele cu coajă, varza, fasolea.

Dacă emisiile de gaze sunt supărătoare, se recomandă să fie folosite medicamente care conțin simeticonă, ce au rolul de a reduce acumulările de gaze din intestine.

Reflux gastroesofagian

Manifestările specifice refluxului gastroesofagian apar în special în timpul nopții, în poziția culcat. Refluxul acidului stomacal se produce atunci când acesta circulă din stomac către esofag și gât și poate determina dureri toracice sau crize de tuse.

Soluția este administrarea unui antiacid și renunțarea la alcool sau tutun. De asemenea, este important ca masa de seară să fie servită cu maxim două ore înainte de culcare.

Greața

Simptom ce se manifestă în majoritatea bolilor, greața poate fi tratată, cu succes, cu un ceai de ghimbir. Rădăcina de ghimbir funcționează prin accelerarea ritmului mișcării produselor alimentare din stomac către intestinul subțire și calmează simptomul neplăcut.

Senzația de "foame dureroasă"

Contracțiile sistemului digestiv, de altfel normale, sunt resimțite mult mai sever atunci când stomacul este gol. Fără alimente, apare senzația de "foame du-reroasă", în timpul căreia de fapt stomacul trimite mesaje către creier că este momentul să fie consumată hrană. De aceea, este bine ca pe parcursul unei zile să fie consumate mai multe mese mici.

Atenție însă la faptul că această senzație poate fi simptomul unui ulcer.

Arsurile stomacale

Principala cauză a apariției arsurilor stomacale este producția excesivă de acid gastric. Sunt cauzate de alimentele picante, de fumat sau de mesele copioase. Pot fi "tratate" cu un pahar de lapte, ce are rolul de a neutraliza acidul produs de stomac. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2754 secunde