Cum prevenim și cum tratăm naturalist răgușeala

244
Cum prevenim și cum tratăm naturalist răgușeala - raguseala-1555921837.jpg

Articole recomandate

Răgușeala este un termen general care descrie modificările anormale de voce și îngroșarea acesteia, fiind cauzată de iritarea corzilor vocale. Aceasta poate fi de mai multe forme, implicând inclusiv dificultățile de respirație, forțarea vocii sau modificări de intensitate a sunetului ori a tonului vocii. 


Pentru a evita și preveni apariția răgușelii, sfatulmedicului.ro ne propune câteva metode de îngrijire la domiciliu a acestei anormalități. Astfel, măsurile ce pot fi întreprinse sunt inhalațiile cu aburi sau aerosoli, evitarea vorbitului în șoaptă, pentru că acest lucru implică o încordare mai mare a corzilor vocale decât vorbitul cu voce tare, evitarea expunerii la persoane care suferă de infecții ale gâtului, consumarea a multe lichide și odihnă. De asemenea, este recomandată întreprinderea investigațiilor pentru a ști dacă suferiți de vreo infecție fungică, precum și reducerea volumului de substanțe iritante, cum ar fi praful sau fumul rezultat de la substanțe chimice. 


În cazul în care nu putem preveni răgușeala, este recomandat să evităm unii factori care ar putea să înrăutățească situația, precum să nu consumăm mâncăruri piperate, să nu bem acidulat și să limităm consumul alcoolului. Iar drept tratament naturalist este recomandată acupunctura, electroacupunctura, auriculoacupunctura, aplicații de lumină polarizată, reflexoterapie și masajul terapeutic. 


Madlena CĂLUGĂREANU


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.802 secunde