Cum putem avea plămânii rezistenți și sănătoși

290
Cum putem  avea plămânii rezistenți  și sănătoși - cumputemaveaplamanii-1429533278.jpg

Articole de la același autor

Pentru a ne menține sănătatea și rezistența plămânilor, pneumologii recomandă o alimentație corectă și evitarea expunerii la un mediu poluat.

Când nu mâncăm sănătos, corpul are dificultăți în a furniza energia necesară pentru respirație și pentru celelalte funcții ale organismului. Totodată, trebuie evitate și locurile în care se fumează, dar și fumatul pasiv. Aerul curat de munte și aerosolii pot face minuni pentru plămânii noștri, susțin specialiștii, care recomandă mici vacanțe la munte sau la mare.

Pacienții care prezintă semne de boală - bronșită, pneumonie sau răceală - sunt sfătuiți să se prezinte din timp la medicul de familie, care poate monitoriza situația pacientului și poate observa starea plămânilor. Medicii subliniază că organismul trebuie să fie puternic pentru a se opune infecțiilor respiratorii.

"Pentru a ne menține plămânii sănătoși, trebuie să respirăm aer curat, să prevenim contactul cu oamenii răciți și să ne vaccinăm preventiv. Regimul de viață este, de asemenea, foarte important, iar acesta trebuie să fie echilibrat. Organismul trebuie să fie puternic pentru a se opune infecțiilor respiratorii. În fiecare an, este bine să ne oferim câteva zile la mare sau la munte. Cei de la munte să vină la mare, iar cei de la mare să plece la munte, deoarece aerul curat și aerosolii ne fac foarte bine la plămâni, iar cei care au predispoziție pentru anumite boli trebuie să-și ia măsuri suplimentare. În sezonul rece, la primele semne de boală trebuie să ne adresăm imediat unui medic. Este bine să apelăm la medicul de familie, iar apoi la medicul specialist. Pe lângă fumul de țigară, mai există și alți factori poluanți care ne pot pune în pericol plămânii și sănătatea", a explicat dr. Vera Eniko Pall, medic specialist pneumolog. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 11 Noiembrie 2014
Stire din Diverse : Legătura dintre morcovi și plămâni
Pagina a fost generata in 0.4774 secunde