Legătura dintre morcovi și plămâni
Articole recomandate
Nutriționiștii spun că morcovii sunt surse extraordinare de antioxidanți și totodată sunt cea mai bogată sursă de provitamina A. Potrivit Sănătate.ro, antioxidanții din morcovi ajută la prevenirea afecțiunilor cardiovasculare, cancerului și îmbunătățesc vederea. De asemenea, aceste legume conțin și vitamina C, vitamina K, fibre și potasiu. Printre alte beneficii, mai mult sau mai puțin cunoscute, morcovii mai au capacitatea și de a îmbunătăți funcționarea plămânilor.
Așa stând lucrurile, fumătorii ar trebui să consume alimente bogate în vitamina A. Potrivit cercetătorilor de la Universitatea din Kansas, acestea ajută la buna funcționare a plămânilor. În timp ce studia legătura dintre vitamina A, inflamarea plămânilor și emfizem, Richard Baybutt, profesor de nutriție, a făcut o descoperire importantă: un carcinogen comun din fumul de țigară duce la deficiență de vitamina A. Baybutt consideră că datorită protecției oferite de vitamina A se explică de ce unii fumători nu fac emfizem.
De asemenea, morcovii protejează și împotriva cancerului la sân,
Pentru că sunt cea mai consistentă sursă de carotide. Or, o dietă bogată de carotide a fost asociată cu scăderea cu 20% a cancerului de sân postmenstrual și cu 50% a incidenței cancerului de vezică, col uterin, prostată, colon, esofag.
Modul de gătire, esențial
Specialiștii au descoperit că fierți întregi, morcovii conțin cu 25% mai mult falcarinol, substanța care luptă împotriva cancerului.
Așa stând lucrurile, fumătorii ar trebui să consume alimente bogate în vitamina A. Potrivit cercetătorilor de la Universitatea din Kansas, acestea ajută la buna funcționare a plămânilor. În timp ce studia legătura dintre vitamina A, inflamarea plămânilor și emfizem, Richard Baybutt, profesor de nutriție, a făcut o descoperire importantă: un carcinogen comun din fumul de țigară duce la deficiență de vitamina A. Baybutt consideră că datorită protecției oferite de vitamina A se explică de ce unii fumători nu fac emfizem.
De asemenea, morcovii protejează și împotriva cancerului la sân,
Pentru că sunt cea mai consistentă sursă de carotide. Or, o dietă bogată de carotide a fost asociată cu scăderea cu 20% a cancerului de sân postmenstrual și cu 50% a incidenței cancerului de vezică, col uterin, prostată, colon, esofag.
Modul de gătire, esențial
Specialiștii au descoperit că fierți întregi, morcovii conțin cu 25% mai mult falcarinol, substanța care luptă împotriva cancerului.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole pe aceeași temă
Marţi, 18 Februarie 2014
Luni, 22 Septembrie 2014
Marţi, 22 Iulie 2014
Luni, 13 Mai 2013
Luni, 03 Septembrie 2012