Cum puteți scăpa de transpirația excesivă

458
Cum puteți scăpa de transpirația excesivă - transpiratiaexcesiva-1361715573.jpg

Articole de la același autor

Transpirația excesivă este un coșmar pentru tine, fie că e vară, fie că e iarnă? Nu mai poți scăpa de mirosul de pe haine și toți din jurul tău te ocolesc? Există remedii rapide și foarte moderne de a scăpa de această problemă inestetică. Tot ce trebuie să faci este o vizită la medicul endocrinolog, care te va ajuta să înlături cauza. 

Hiperhidroza, așa cum este denumită științific, este o dereglare a glandelor endocrine care poate fi localizată în mai multe locuri pe corp: axilă, labele picioarelor și palme, și este însoțită de cele mai multe ori și de un miros neplăcut foarte puternic. În situații critice, producția excesivă de sudoare poate fi o veritabilă infirmitate, susțin specialiștii, fapt pentru care aceștia recomandă câteva mijloace de reglare a organismului în acest sens: 

- deodorantele care conțin deoparfumuri ce conțin agenți antimicrobieni și care reduc din mirosurile neplăcute; 

- antiperspirantele care conțin uleiuri și substanțe antiperspirante. 

Acestea produc scăderea producției de transpirație ca urmare a scăderii activității glandelor sudoripare. Cele mai eficiente sunt antiperspirantele care conțin clorură de aluminiu. 

Există însă remedii și pentru cei care nu agreează tratamentele obișnuite, iar un exemplu în acest sens ar fi compresele cu lămâie. În acest fruct, se regăsesc o serie de substanțe care anihilează mirosurile neplăcute. Tot ce trebuie să faceți este să aplicați în fiecare dimineață câte o compresă cu suc de lămâie în zona afectată, pe care trebuie să o lăsați câteva minute să acționeze. La fel de eficiente sunt uleiul esențial de lămâie și cel de mandarine, pe care le puteți folosi zilnic.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5082 secunde