Cum recunoaștem și cum tratăm bolile reumatice

165
Cum recunoaștem și cum tratăm bolile reumatice - bolilereumatice-1555835520.jpg

Articole de la același autor

Bolile reumatice sunt afecțiuni dureroase, cauzate de inflamație, tumefiere și durere în articulații sau mușchi. Unele boli reumatice, cum ar fi osteoartrita, sunt rezultatul uzurii articulațiilor, iar altele, precum artrita reumatoidă, apar atunci când sistemul imunitar devine hiperactiv si atacă garniturile articulațiilor, cauzând dureri articulare, umflare și distrugere, susțin specialiștii de la Medlife.ro.


Durerile reumatice pot fi agravate sau ameliorate de mai mulți factori. Mobilitatea sau starea de repaus pot influența aceste simptome, durerea se poate accentua în timpul deplasării sau al exercițiilor fizice pentru ca mai apoi să stagneze în momentul în care pacientul a încetat să se mai miște.


De asemenea, perioadele lungi de repaus, mai ales în timpul somnului pot provoca o senzație de rigiditate. Căldura poate ameliora durerile reumatice, majoritatea pacienților știind acest lucru din experiență.


Gradul de severitate al durerilor reumatice poate varia de la un pacient la altul sau de la un moment la altul în cazul aceluiași pacient. Variațiile neașteptate de la o zi, săptămână sau lună la alta sunt normale și, tocmai de aceea, mulți dintre aceștia sesizează greu îmbunătățirile înregistrate de-a lungul timpului.


Metode de ameliorare ale durerilor reumatice sunt aplicarea gelurilor antiinflamatoare, administrarea de medicamente antiinflamatoare. Dacă durerea persistă, medicul poate recomanda medicamente mai puternice. Acestea trebuie, însă, administrate cu atenție deoarece pot cauza ulcere, afecțiuni cardiace, sângerări stomacale sau probleme ale ficatului ori ale rinichilor. 
O altă metodă constă în utilizarea de creme pentru masaj cu salicilați, aceleași substanțe care se găsesc în aspirină, care trebuie utilizate cu precauție deoarece pot cauza diverse alergii. Aplicarea unor comprese calde poate ajuta la ameliorarea durerilor, astfel un duș sau o baie fierbinte pot ajuta mult. Dacă durerea este severă binevenită este o compresă cu gheață. 


Medicii recomandă mișcarea nu doar pentru îmbunătățirea tunsului și a funcțiilor corpului ci pentru creșterea nivelului endocrinelor, analgezicul natural al corpului. Dacă durerea este severă, exercițiile intense precum alergatul, o pot accentua, ar fi mai bine de ales înotul sau bicicleta de cameră, care pot provoca o stare emoțională mai bună, îmbunătățind flexibilitatea și întărind musculatura.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8378 secunde