Cum să reziști ispitelor culinare la petreceri

92
Cum să reziști ispitelor culinare la petreceri - 13octispiteculinare-1381666913.jpg

Articole recomandate

Petrecerile sunt foarte ispititoare din punct de vedere culinar. Iată strategiile nutriționiștilor pentru a păstra permanent un stil de viață sănătos:

Micul dejun. Dacă ieșiți în oraș seara, consumați la micul dejun un bol mare cu fulgi de ovăz amestecați cu o mână de merișoare și puțină scorțișoară. În felul acesta se reglează glicemia și veți reuși să vă țineți în frâu poftele mai târziu.

În timpul zilei în care știți că veți merge la o petrecere târzie – și în ziua următoare - faceți un efort conștient de a bea 6-8 pahare de apă, ceai sau suc de fructe diluat. În timpul sezonului rece faceți un efort destul de mare să vă hidratați corespunzător. Iar seara, înainte de culcare, beți un pahar cu apă și mai puneți unul pe noptieră. Dimineața, asigurați-vă că-l veți bea înainte de micul dejun.

Dacă vă este foame când ajungeți la o petrecere, veți rezista să vă înfruptați cu lăcomie din aperitive dacă ați luat o gustare înainte de petrecere. Un iaurt amestecat cu felii de banane este tot ce vă trebuie. Iaurtul înce-tinește golirea stomacului și combate astfel efectele primului pahar de vin. Potasiul din banană ajută la echilibrarea excesului de sare. (Puteți încerca și pâine cu unt de nuci, un bol de musli cu lapte sau o cană de supă cu bucăți de legume.)

Bufeturile sunt zone-dezastru. Așa că umpleți-vă jumătate de farfurie cu legume și salată și restul cu proteine precum somon sau pui. Mâncați încet și îndepărtați-vă de bufet pentru a nu fi tentat să vă reumpleți farfuria încontinuu.

Dimineața următoare petrecerii începeți-o cu o frittata sau o omletă plină de legume. Folosiți ciuperci pentru conținutul de vitamina B, roșiile pentru vitamina C și ceapa pentru componentele sulfuroase care protejează ficatul. Și ouăle conțin un nutrient denumit colină, tot cu rolul de a proteja ficatul.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 28 Octombrie 2011
Stire din Cetățenești : Zacuscă moldovenească de ardei
Luni, 24 Octombrie 2011
Stire din Cetățenești : Friptură cu prune
Vineri, 21 Octombrie 2011
Stire din Cetățenești : Rețetă tradițională germană
Joi, 20 Octombrie 2011
Stire din Cetățenești : Paste grecești
Miercuri, 19 Octombrie 2011
Stire din Cetățenești : Foietaj cu cașcaval
Luni, 17 Octombrie 2011
Stire din Cetățenești : Gogoșari umpluți cu vinete
Sâmbătă, 15 Octombrie 2011
Stire din Cetățenești : Meniu de week-end
Pagina a fost generata in 0.4098 secunde