Cum să reziști ispitelor culinare la petreceri
Articole recomandate
Medic: "Modul în care ne raportăm la mâncare este o oglindă a relaţiei pe care o avem cu noi"
13 Aprilie 2024
Transplant hepatic pentru mama a patru copii: "Pacienta nu ştia că are probleme medicale..."
01 Aprilie 2024
Petrecerile sunt foarte ispititoare din punct de vedere culinar. Iată strategiile nutriționiștilor pentru a păstra permanent un stil de viață sănătos:
Micul dejun. Dacă ieșiți în oraș seara, consumați la micul dejun un bol mare cu fulgi de ovăz amestecați cu o mână de merișoare și puțină scorțișoară. În felul acesta se reglează glicemia și veți reuși să vă țineți în frâu poftele mai târziu.
În timpul zilei în care știți că veți merge la o petrecere târzie – și în ziua următoare - faceți un efort conștient de a bea 6-8 pahare de apă, ceai sau suc de fructe diluat. În timpul sezonului rece faceți un efort destul de mare să vă hidratați corespunzător. Iar seara, înainte de culcare, beți un pahar cu apă și mai puneți unul pe noptieră. Dimineața, asigurați-vă că-l veți bea înainte de micul dejun.
Dacă vă este foame când ajungeți la o petrecere, veți rezista să vă înfruptați cu lăcomie din aperitive dacă ați luat o gustare înainte de petrecere. Un iaurt amestecat cu felii de banane este tot ce vă trebuie. Iaurtul înce-tinește golirea stomacului și combate astfel efectele primului pahar de vin. Potasiul din banană ajută la echilibrarea excesului de sare. (Puteți încerca și pâine cu unt de nuci, un bol de musli cu lapte sau o cană de supă cu bucăți de legume.)
Bufeturile sunt zone-dezastru. Așa că umpleți-vă jumătate de farfurie cu legume și salată și restul cu proteine precum somon sau pui. Mâncați încet și îndepărtați-vă de bufet pentru a nu fi tentat să vă reumpleți farfuria încontinuu.
Dimineața următoare petrecerii începeți-o cu o frittata sau o omletă plină de legume. Folosiți ciuperci pentru conținutul de vitamina B, roșiile pentru vitamina C și ceapa pentru componentele sulfuroase care protejează ficatul. Și ouăle conțin un nutrient denumit colină, tot cu rolul de a proteja ficatul.
Micul dejun. Dacă ieșiți în oraș seara, consumați la micul dejun un bol mare cu fulgi de ovăz amestecați cu o mână de merișoare și puțină scorțișoară. În felul acesta se reglează glicemia și veți reuși să vă țineți în frâu poftele mai târziu.
În timpul zilei în care știți că veți merge la o petrecere târzie – și în ziua următoare - faceți un efort conștient de a bea 6-8 pahare de apă, ceai sau suc de fructe diluat. În timpul sezonului rece faceți un efort destul de mare să vă hidratați corespunzător. Iar seara, înainte de culcare, beți un pahar cu apă și mai puneți unul pe noptieră. Dimineața, asigurați-vă că-l veți bea înainte de micul dejun.
Dacă vă este foame când ajungeți la o petrecere, veți rezista să vă înfruptați cu lăcomie din aperitive dacă ați luat o gustare înainte de petrecere. Un iaurt amestecat cu felii de banane este tot ce vă trebuie. Iaurtul înce-tinește golirea stomacului și combate astfel efectele primului pahar de vin. Potasiul din banană ajută la echilibrarea excesului de sare. (Puteți încerca și pâine cu unt de nuci, un bol de musli cu lapte sau o cană de supă cu bucăți de legume.)
Bufeturile sunt zone-dezastru. Așa că umpleți-vă jumătate de farfurie cu legume și salată și restul cu proteine precum somon sau pui. Mâncați încet și îndepărtați-vă de bufet pentru a nu fi tentat să vă reumpleți farfuria încontinuu.
Dimineața următoare petrecerii începeți-o cu o frittata sau o omletă plină de legume. Folosiți ciuperci pentru conținutul de vitamina B, roșiile pentru vitamina C și ceapa pentru componentele sulfuroase care protejează ficatul. Și ouăle conțin un nutrient denumit colină, tot cu rolul de a proteja ficatul.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole pe aceeași temă
Joi, 07 Martie 2013
Luni, 19 Martie 2012
Vineri, 28 Octombrie 2011
Luni, 24 Octombrie 2011
Vineri, 21 Octombrie 2011
Joi, 20 Octombrie 2011
Miercuri, 19 Octombrie 2011
Luni, 17 Octombrie 2011
Sâmbătă, 15 Octombrie 2011