Cum să vă protejați pielea de frig

5956
Cum să vă protejați pielea de frig - 75126e8e706fb068d72340ba64370418.jpg
În timpul iernii, pielea este extrem de sensibilă la frig și vânt. Specialiștii recomandă, pentru a o proteja, aplicarea unor creme emoliente, de două sau trei ori pe zi.

În lunile reci ale anului, pielea are mult de suferit, atât sub acțiunea temperaturilor scăzute, dar și a acțiunilor obișnuite, percepute în această perioadă ca o "amenințare". "Temperaturile scăzute, și nu neapărat cele cu care ne-am confruntat în urmă cu câteva zile duc la apariția xerozei cutanate, adică la uscarea pielii din cauza secreției sebacee insuficiente. Spălarea frecventă cu apă și săpun sau cu gel duce la subțierea filmului hidrolipidic al pielii, iar lipsa grăsimilor duce la uscarea pielii. Sunt afectate toate categoriile de vârstă, dar în special persoanele vârstnice și cele care suferă de probleme de circulație periferică", ne-a precizat dr. Gheorghe Nicola, medic - șef Clinica de Boli Dermato-Venerice din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța.
Pentru a preveni uscarea pielii se impune să aveți la îndemână produse emoliente (care au proprietatea de a înmuia și de a destinde țesuturile congestionate sau înăsprite). "Se recomandă aplicarea produselor emoliente de două sau trei ori pe zi, inclusiv la copiii, și ei fiind afectați", a adăugat specialistul dermatolog.
O grijă specială îngrijirii pielii, în această perioadă, trebuie să acorde cei care lucrează cu produse care favorizează uscarea ei într-un ritm mai rapid. Este vorba de persoanele predispune la această afecțiu-ne, cele care lucrează cu produse petroliere, dar și gospodinele, care intră în contact cu detergenți și lichid de spălat vase.

Alegeți crema potrivită
Gama de produse din care puteți alege este largă: substanțele emoliente dermato-cosmetice pot fi achiziționate din farmacii, iar fiecare poate alege pentru efectul dorit: antibacterian sau antipruriginos. Totodată, me-dicul a arătat că trebuie alese cremele în funcție de zona afectată, pentru mâini, față, picioare sau pleoape. Persoanele care sunt predispuse la xeroză cutanată și au, în general, o piele mai uscată, este indicat să aplice crema emolientă pe toată suprafața corpului, inclusiv pe cea acoperită de haine.
Pe de altă parte, luarea unei serii de măsuri poate ajuta la menținerea elementelor naturale de protecție a pielii. Astfel, vor fi evitate, în timpul iernii, dușurile și băile îndelungate foarte fierbinți, în favoarea dușurilor rapide, cu apă călduță. La ieșirea din baie, corpul va fi tamponat cu un prosop, nu șters cu fermitate, după care se va aplica o cremă hidratantă, cât timp pielea este încă umedă - acest fapt va duce la asimilarea mai rapidă a apei necesară pielii.
În lipsa unei îngrijiri corespunză-toare, singura problemă cu care vă puteți confrunta nu este doar o uscare exagerată a pielii, ci pot apărea și fisuri, crăpături și ulcerații.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 27 Ianuarie 2010
Stire din Social : Pleacă gerul, vin ninsorile!
Pagina a fost generata in 0.3993 secunde