Maxima zilei: "Psihiatrii zic că una din patru persoane are o deficiență mintală. Dacă ești cu încă trei amici și nu ai observat nimic ciudat, atunci nu te gândi la chestia asta!" J

Cum scăpăm de ciuperca piciorului?

15214
3

Articole de la același autor

Ciuperca piciorului este cea mai frecventă formă clinică de micoză. Cei mai afectați sunt bărbații adulți care poartă încălțăminte ce nu lasă umiditatea să se evapore.

Micoza piciorului este favorizată de o transpirație excesivă a piciorului și este agravată de tulburările circulatorii.
"Sportivii sunt pacienții noștri în procent foarte mare ca urmare a faptului că poartă pantofi tip sport, o încălțăminte impermeabilă", ne spune dr. Gheorghe Nicola, directorul Clinicii Dermato - Venerice din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța.

Cum ne contaminăm
Contaminarea se realizează, cel mai adesea, în urma mersului desculț pe un sol contaminat sau pe dalele din jurul piscinelor. De asemenea, purtarea obiectelor de încălțăminte deja contaminate, mai ales în cazul femeilor, este o altă cale sigură de transmitere a micozelor.
Din punct de vedere clinic se disting trei forme de manifestare ale micozei piciorului, așa cum a precizat specialistul.
Prima formă de manifestare este cea interdigitală. Micoza apare în spațiul dintre degetele patru și cinci, adică între degetul mic și următorul. Apar descuamații, pruruit, dar și fisuri ale tegumentelor. Este cea mai severă formă de micoză, care duce la macerația tegumentelor provo-când zemuire și umezirea șosetelor.
Infecția bacteriană provoacă jenă în timpul mersului prin inflamațiile piciorului.
"Această formă de micoză poate constitui poarta de intrare a unui streptococ în organism", ne spune dr. Gheorghe Nicola.
A doua formă de manifestare este cea veziculoasă, care poate coexista cu prima formă. De obicei, este atacată toată talpa piciorului. Micoza tălpii piciorului poate suferi complicații prin suprainfecția microbiană.
A treia manifestare a micozei - hipercheratozică planctară - este cel mai puțin supărătoare pentru pacient. Această micoză se manifestă la bolta palatină. Pielea este uscată, însă nu prezintă vezicule și nici nu există pericolul de a se suprainfecta. De regulă, omul are micoza de mult timp și medicul o descoperă doar întâmplător.

Tratamentul durează cinci săptămâni
Tratamentul pentru micoze durează aproximativ cinci săptămâni. Timp de șapte - zece zile, medicul specialist va recomanda terapie internă cu antimicotice. Terapia externă poate dura însă până la cinci săptămâni.
Specialistul vă sfătuiește să nu luați niciodată tratamente după ureche. Cel mai bine este să mergeți la un consult medical de specialitate, întrucât micozele au un aspect clinic înșelător. Astfel, micozele se pot confunda cu psoriazisul pustulos.

Comentează știrea

ALINA
14 decembrie 2011
CUM POT SCAPA???

EU AM PRIMA FORMA INTERDIGITALA,AM MERS LA MEDIC SI MI-A RECOMANDAT UN UNGUENT NUMIT CANESPOR DAR MAI RAU SE FACE SI MIA APARUT SI LA PICIORUL CELALALT

Oana
10 iulie 2014
Dupa 4 ani in sfarsit am scapat

Eu am gasit acum ceva timp link-ul asta http://ciupercapiciorului.putereaplantelor.net/ . Iti arata cum sa te tratezi la domiciliu, fara creme si alte prostii...medicamente scumpe etc. Intradevar a durat o luna dar am scapat si acum in sf pot sa umblu cu picioarele goale.

ana-maria
16 ianuarie 2015
ciuperca

buna ,am un baietel de 7 ani si a avut o ciuperca la picioare si anume il mananca foarte tare intre degetele, am fost la doctori, am facut mai multe tratament dar singurul tratament care a functionat a fost pe baza de produse naturale din ulei 100% pur din arbore de ceai-tea tree de la Thursday Plantation. La ultimul medic la care am fost a zis sa foloseasca de la firma asta o pudra naturala pentru picioare cu arbore de ceai, o crema antiseptica si o sticluta de ulei din arbore de ceai. Crema antiseptica o aplicam dupa ce se spala pe picioare. Pe picioare se spala cu un sapun organic de la ei. Impreuna cu crema antiseptica amestecam 2-4 picaturi de ulei de arbore de ceai. Apoi aplica pudra cand era uscat. Pentru el a functionat tare bine aceste produse.

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7001 secunde