Vinul alb are proprietăți antiinflamatorii

1306

Articole recomandate

Vinul alb conține substanțe cu efect antiinflamator, mai ales dacă după zdrobirea boabelor de struguri coaja a fost lăsată să fermenteze 18 ore alături de pulpa fructului.
Datele au fost prezentate de o echipă de specialiști din Israel, care au încercat să îmbunătățească proprietățile vinului alb, în contextul în care vinul roșu este cel care deține cele mai multe recomandări. Cercetătorii au constatat că la ambele soiuri de vin calitățile se regăsesc în coaja boabelor de struguri, însă vinul alb este obținut, de cele mai multe ori, prin separarea acesteia de miezul fructului.
Astfel, schimbarea modului de preparare a acestei băuturi o poate îmbunătăți substanțial după numai 18 ore de fermentare.
Singurul dezavantaj este că soiurile astfel preparate sunt mai dulci decât celelalte, fiind recomandate la desert, și nu în timpul meselor principale. Alte proprietăți pe care le are vinul alb sunt cele antioxidante, cu rol de refacere a țesuturilor și celulelor, precum și protejarea de radicalii liberi.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.5275 secunde