Cum scăpăm de respirația urât mirositoare

970
Cum scăpăm de respirația urât mirositoare - cumscapamderespiratiauratmiroasi-1349375229.jpg
Nimic nu este mai neplăcut decât să trebuiască să vorbești cu cineva care are o respirație urât mirositoare. Această problemă poate fi provocată de o indigestie, de o dantură netratată, dar în cele mai multe dintre cazuri, poate semnala afecțiuni chiar mai grave, de natură respiratorie sau digestivă.


Guma de mestecat sau bomboanele mentolate sunt o alternativă care remediază problema pe moment, așa că nu vă bazați exclusiv pe ea dacă vreți să îndepărtați definitiv afecțiunea. În primul rând, aveți grijă de igiena orală! Curățarea danturii este un factor esențial pentru a evita nu numai problemele dentare, ci și pe cele legate de sistemul cardio-vascular. Inima este prima afectată în cazul virusurilor care intră în sânge prin cavitatea bucală. Mai mult, bacteriile adunate în salivă produc un mediu acid care se transformă în miros neplăcut. 
Alimentele foarte aromate sunt un alt factor care poate contribui la halenă, din cauza reziduurilor pe care le lasă în urmă. Unele boli ca tuberculoza, bolile de stomac sau de rinichi pot provoca această problemă, ca urmare a schimbărilor pe care le provoacă în organism, dar și a tratamentului utilizat. Pe lângă faptul că respirația devine neplăcută, poate apărea și senzația de gură uscată. Pentru cei care preferă metodele de tratament alternative, aflați că planatele sunt un real ajutor. Fie că beți ceai de smirnă sau mușețel, fie că mestecați din când în când frunze de mentă proaspătă, rezultatele sunt imediate. În plus merele și citricele curăță dinții de bacterii. Dacă acest fenomen persistă, cel mai indicat este să consultați un medic pentru a vă asigura că nu este vorba de o problemă mai serioasă.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 05 Octombrie 2012
Stire din Sănătate : Stresul te îmbolnăvește de ulcer
Pagina a fost generata in 1.3683 secunde