Medicina dentară primește anual doar 70 de bani pe cap de locuitor

343
1
Medicina dentară primește anual doar 70 de bani pe cap de locuitor - dinte-1349396073.jpg
Numărul celor care solicită tratament dentar a scăzut cu 20% față de anul trecut, întrucât plafonul CNAS pentru aceste servicii este foarte redus. Nici măcar copiii nu au gratuitate absolută, a declarat dr. Alexandru Brezoescu, director executiv al Uniunii Naționale a Asociațiilor Stomatologice, potrivit Mediafax.


"Din păcate, numărul celor care solicită tratament dentar scade de la un an la altul, din cauza crizei. Sunt oameni care nici nu mai vin pentru un tratament complet, ci doar cât să-și potolească durerea", a mai declarat Brezoescu, la conferința de presă din deschiderea Congresului Internațional de Medicină Dentară. 
Cu același prilej, medicul a criticat faptul că, în fiecare an, Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) micșorează plafonul acordat medicilor stomatologi pentru tratamente, astfel că banii se termină "după două proteze". "Din păcate, medicina dentară este cea mai vitregită. Alocația pe cap de locuitor este de 70 de bani pe an", a completat medicul.


Comentează știrea

Gigi
5 octombrie 2012
asigurari

Stomatologia si chirurgia estetica sint considerate servicii de lux, de casa de asigurari, care le pune pe acelasi plan.

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 05 Octombrie 2012
Stire din Sănătate : Stresul te îmbolnăvește de ulcer
Pagina a fost generata in 1.6347 secunde