Cum se contactează infecția HIV la copii

158
Cum se contactează infecția HIV la copii - hivcopii-1533023098.jpg

Articole recomandate

Infecția cu HIV/SIDA poate fi învinsă din punctul de vedere al transmiterii de la mamă la copil dacă se respectă indicațiile specialiștilor, sunt de părere reprezentanții Fundației "Baylor Marea Neagră". 


În anii trecuți, au precizat aceștia, aproximativ 40% dintre nou-născuți erau infectați pe cale verticală, de la mamă la făt. Acum, numai 1% dintre cazuri mai au această cauză, iar anul trecut, în județul Constanța nu a existat niciun caz de infecție cu HIV la copii. 


Infecția HIV pediatrică reprezintă o patologie cu care se confruntă, în prezent, un număr mare de medici specialiști precum: neonatologi, pediatri, medici de familie, oncologi, otorinolaringologi, farmaciști, pediatri infecționiști etc. În cele mai multe cazuri, transmiterea se face în 85% din cazuri de la mama infectată la copilul nou-născut, cel mai adesea la naștere. Acest risc de transmitere este de 20-25 %. De asemenea, alăptatul poate fi responsabil de transmiterea infecției de la mamă la sugar. 
Problema este că majoritatea copiilor cu SIDA vor muri datorită complicațiilor bolii și nu datorită bolii în sine. Copiii nu mor de SIDA, ci de pneumonie, tuberculoză sau alte infecții. SIDA înseamnă, de fapt, doar scăderea imunității. 


Aproximativ 20% dintre copii care au simptome mai pregnante încă din primul an de viață, vor avea o evoluție mai rapidă spre deces. Cei care, deși sunt seropozitivi, rămân asimptomatici în al doilea an de viață, au șansa de a ajunge uneori la adolescență.


Mai grav, problemele sociale cu care un copil infectat cu HIV se confruntă sunt aproape întotdeauna covârșitoare: consumul de droguri, discriminarea minorității persoanelor infectate HIV, sărăcia, accesul dificil la serviciile medicale corespunzătoare, dezbinarea familiei atunci când statusul HIV al unui membru al familiei este aflat de către ceilalți, precum și violența domestică, sunt importante de luat în calcul.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7112 secunde