Cum scăpați de splina mărită

4406
Cum scăpați de splina mărită - splina-1533023069.jpg

Articole de la același autor

Indiferent că sunt parazitare, virale sau bacteriene, infecțiile din organism pot duce la mărirea splinei. Astfel, mononucleoza este o infecție determinată de virusul Epstein-Barr și se manifestă prin febră, dureri de cap, oboseală și respirație îngreunată. De obicei, trece de la sine în decurs de câteva săptămâni, însă principala complicație este mărirea splinei, iar în cazuri extreme se ajunge și la ruperea ei. Persoanele care se confruntă cu această problemă încep să slăbească și simt durere sub coaste, mai ales în timpul efortului fizic. Totuși, nu toate cazurile în care splina se mărește sunt un semn al unei afecțiuni. Atunci când splina filtrează sângele poate fi hiperactivă, ceea ce în termeni medicali poartă numele de hipersplenism. În timpul acestui proces, se diminuează un anumit tip de globule albe din sânge.


Specialiștii spun că o splină are, în mod normal, mărimea unui pumn. De obicei, medicul nu o poate simți în timpul unui examen medical. Cu toate acestea, anumite boli pot face ca splina să se umfle și să devină mult mai mare față de dimensiunea sa normală. Ca urmare, o splină mărită (splenomegalie) nu este întotdeauna un semn al unei probleme. 


De multe ori, înseamnă că și-a îndeplinit funcțiile, dar a devenit hiperactivă. Spre exemplu, uneori splina este hiperactivă în privința eliminării și distrugerii celulelor sangvine.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9283 secunde