Cum se igienizează aparatul dentar

250
Cum se igienizează aparatul dentar - cumseigienizapdentar-1394983323.jpg

Articole de la același autor

Igiena în timpul purtării unui aparat dentar este extrem de importantă. După cum ne-a explicat medicul stomatolog Loredana Stănică, cei care au nevoie să poarte asemenea aparate trebuie să acorde o atenție și mai mare igienei orale. Totul, din cauză că în componentele aparatului dentar pot rămâne oricând particule alimentare, care afectează sănătatea danturii. 
Periuțe interdentare. Pentru igienizarea zonelor mai greu accesibile, medicul recomandă folosirea periuțelor interdentare, dar și a pastelor de dinți special concepute pentru dinți sensibili. De asemenea, se recomandă utilizarea frecventă a  aței dentare, dar nu a celei obișnuite, ci a aței special create pentru curățarea aparatelor ortodontice fixe.
Atenție la alimentație. De asemenea, pentru a se evita solicitarea excesivă a danturii, alimentele consumate trebuie să fie moi. În plus, trebuie evitate alimentele acidulate sau dulci.
Important! Este esențial ca persoana căreia i s-a îndepărtat aparatul dentar să respecte întocmai recomandările medicului și după acest moment, din cauză că și această perioadă este extrem de importantă pentru ca eficiența aparatului dentar să nu fie în niciun fel afectată. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3119 secunde