Cum se moare cu zile în Spitalul Județean. Pacient cu infarct, "uitat" patru ore la Urgență, dus cu elicopterul la București!

28009
750

Articole de la același autor

Caz revoltător la Constanța: viața unei constănțence de 47 de ani atârnă de un fir de ață, după ce a fost lăsată să zacă pe holurile Spitalului Județean Constanța timp de patru ore, deși a ajuns la urgențe după ce a suferit un infarct. Într-un final, după ce au consultat-o, medicii constănțeni au trimis-o de urgență cu elicopterul la un spital din București. Era prea târziu pentru ei să mai facă ceva. 


În ultimii ani, Spitalul Județean Con- stanța a fost "arătat cu degetul" de zeci de constănțeni care s-au plâns că au fost lăsați să aștepte la urgențe ore întregi, deși starea lor de sănătate era extrem de precară. 


Un astfel de caz revoltător și foarte grav, totodată, s-a petrecut vineri seară, când o constănțeancă de 47 de ani a fost adusă pe brațe la Urgența Spitalului Județean, de sora sa, după ce suferise un infarct. Deși pacienta acuza dureri puternice, a trebuit să treacă aproape patru ore până a fost consultată. Abia atunci și-au dat seama medicii cât de grav e cazul. Familia pacientei acuză cadrele medicale de rea voință și spune că este inadmisibil ca un om să fie lăsat să sufere într-un spital care are și resursele și capacitatea să rezolve urgențele medicale. 


"Am dus-o pe sora mea la spital vineri seara, la ora 18, pentru că avea dureri groaznice în piept și abia mai putea respira. Când am ajuns la recepție, a fost întrebată ce vârstă are, dar și ce studii, după care ni s-a cerut să așteptăm. Am stat în sala de așteptare până la ora 21,00, timp în care rugămințile noastre adresate cadrelor medicale s-au izbit numai de refuzuri. Justificarea lor a fost că sunt și alți pacienți înainte și că se stă la coadă. Nici vorbă de triaj, de o evaluare măcar sumară a pacientului. Când, într-un final a fost preluată de medici, ni s-a spus că diagnosticul este de infarct miocardic și că nu se mai poate face nimic pentru ea, aici, la Constanța. Drept pentru care, ulterior consultației, ni s-a spus că va fi transportată cu elicopterul SMURD la un spital din București. Deși starea ei se înrăutățea de la un minut la altul, nu a fost preluată de elicopter de la spital, ci a fost dusă cu o ambulanță până la Aeroportul Mihail Kogălniceanu, de unde a fost preluată cu aeronava medicală și transportată la Spitalul Militar din București, deci alt timp prețios pierdut inutil", povestește familia pacientei. 


În jurul orei 12 noaptea, pacienta a ajuns pe mâna medicilor din Capitală, care au băgat-o de urgență la terapie intensivă, însă, din cauza timpului îndelungat de la debutul infarctului, nu au mai putut interveni eficient. Au confirmat diagnosticul medicilor de la Constanța, însă s-au arătat nedumeriți cum a putut fi lăsat un astfel de caz să aștepte atâtea ore până să fie preluat. Mai mult decât atât, doctorii bucureșteni au mărturisit familiei pacientei că nu înțeleg de ce nu s-a intervenit imediat la Constanța, unde există o secție de cardiologie bine dotată. 


"Medicii din București ne-au spus că, deocamdată, nu pot face nimic, deoarece s-a pierdut mult prea mult timp. Din ce am înțeles, cheagul de sânge s-ar fi spart și poate bloca, oricând, sistemul circulator. Așadar, următoarele zile sunt delicate. Zilele următoare vor stabili medicii dacă o operează și ce se poate face", a declarat, pentru "Cuget Liber", Ștefana, sora pacientei.


Cine răspunde pentru "nepăsare"
Cazul a fost adus la cunoștința managerului instituției, dr. Dănuț Căpățână, care susține că există o procedură standard după care pacienții sunt preluați în unitatea de primiri urgențe a spitalului. De asemenea, el cere rudelor "să facă o sesizare scrisă, la care vor primi răspuns în maxim 30 de zile". 


"Pentru toate cazurile care ajung la unitatea de primiri urgențe, se urmează o procedură standard, iar timpii de așteptare sunt stabiliți în funcție de starea de sănătate în care se află, la acel moment, pacienții. Cu siguranță vom declanșa o anchetă pentru a verifica dacă cele relatate de aparținători se dovedesc a fi adevărate și vinovații vor fi trași la răspundere. Dat fiind faptul că este vorba despre un caz din sfera cardio-logiei, trebuie să precizez faptul că ne străduim de ani de zile să intrăm în Programul de Infarct Miocardic și astfel să avem la dispoziție o serie de fonduri prin care să le asigurăm pacienților condiții mult mai bune de intervenție și tratament", a declarat, pentru "Cuget Liber", managerul Dănuț Căpățână. 


Comentează știrea

750 comentarii. Pagina 1 din 75. Click pe pagina dorită : 1 2 ...75 
manuela
6 octombrie 2014
sesizarea scrisa

II transmit domnului Director Capatana ca in urma unei sesizari scrise facuta acum un an si 2luni inca mai astept un raspuns...

xxl
6 octombrie 2014
spitalul judetean

in acest spital se moare cu zile! Nici nu poate fi vorba despre un spital de urgenta! Se misca in reluare, astepti de iti vine rau indiferent de cit de bolnav esti...sunt niste nenorociti de sus si pina jos! Ar trebui ras din temelii, ar trebui sa raspunda nu administrativ ci penal pentru incompetenta. Ar trebui sa aiba mai mult respect pentru om ca si pacient, ceea ce evident nu au.

insotitor
6 octombrie 2014
urgenta

Am stat si 10 ore in urgenta pana sa se uite cineva la noi!!!

maria ciobanel
6 octombrie 2014
Rusine !!!!!!!!

D-nul Capatana care procedura standard dupa ce pacientul moare si e preluat la morga spitalului?Rusine!!!!!!!!!!!!! Mama mea din vina voastra a facut infarct incopetentilor fiind consultata de medic cardiolog in urgenta..

ct
6 octombrie 2014
hmm...

spital modern, personal medical incompetent, spagar... proasta asociere; din pacate, la ora actuala e imposibil sa demiti tot personalul, si sa faci angajare pe baza de examen... la fel, nu se face nimic impotriva hotilor,spagarilor, salariile sunt bune pt nivelul din Ro, degeaba tipa halatele albe....

adriana
6 octombrie 2014
putin spus rusine!

In noaptea de 30 spre 31 august am chemat salvarea pentru cumnata mea, bolnava de cancer, care nu putea sa respire singura, si acuza dureri atroce...stiu ca asta este boala, dar unui bolnav nu-i poti spune nu atunci cand cere disperat ajutor de la medici. In fine pana pe la ora 14 au vazut-o doi medici, printre care si un internist si care ne-a sugerat sa o ducem acasa ca nu au ce sa-i faca, nu mai are mult de trait si sa moara pe perna ei. Am anuntat salvarea sa vina sa o transportam acasa. Nici intr-o ora si jumatate nu ne-a luat nici o salvare desi in curte, la usa urgentei erau 4!!! Nu mai putea sta de dureri, trebuia sa-i administram tratamentul, nu ne-a ajutat nimeni cu nimic, am luat un taxi si am transportat o muribunda acasa. Nu doresc nimanui sa treaca prin ce chin am trecut noi sa o putem duce acasa. Ma intreb, pentru ce a platit o viata asigurarile de sanatate? Ca sa fie trimisa sa moara pe perna ei, eventual intr-un taximetru... S-a stins dupa 2 zile, pe perna ei.

gogu
6 octombrie 2014
"procedură standard"

asa ceva nu exista, sau exista doar pe hartie... prioritari in spitalul judetean sunt boschetarii si tiganii, adica exact cei care nu contribuie cu nimic la bugetul asigurarilor sociale... pt ei se cheltuie cei mai multi bani... si mai este o curiozitate: de ce, indiferent pentru ce vine omul in urgenta, se face tot setul de analize si teste pe pacient? daca te duci cu o plaga, durere lombara sau la picioare trebuie sa treci prin toate sectiile posibile din spitalul ala, te vede si cardiolog, urolog, internist, etc. pt ca nu stiu ce ai sau pt a justifica cheltuieli inexistente ale spitalului?

Mishu
6 octombrie 2014
capatana + nicusor c-nescu = dren

la urgente , sefa este o muiere urata rau , cu o fatza de barbat , care doar cu sula vreunui dusman i-ai face ceva... Iar despre prostanacul asta de Capatana , ce poti sa-i ceri ?!? El a fost doctor intr-o unitate militara , unde le dadea soldatilor aspirine daca aveau ceva probleme pana la brau si de la brau in jos le dadea unguente... Cand nu stia , il trimitea la Spitalul Militar... Cam astfel de "doctor" este acest capatana , prieten al celui care se pozeaza cu drena la vedere prin NY... !!!

laura
6 octombrie 2014
hotie batjocora

platim asigurari de sanatate dar nu beneficiem de nimic in spitalul jud,constanta este o hotie pe fata ne obliga sa cumparam asa jisele halate pentru siguranta pacientilor ..... dar ce gasim in saloane de ingrozesti pute mai rau ca la groapa de gunoi//// am o singura intrebare la ce ne mai foloseste aceasta asigurare de sanatate ca oricum platim tot in spital acum ma rog bunului dumnezeu ca socrul meu care este internat la cardiologie in stare destul de grava ...sa nu sfarseasca acolo ca vai de noi ne vor jumuli nenorociti,,,,

masina rosie cu ssoldati
8 octombrie 2014
Capusa rosie ssmurd

Realitatea este ca smurdul este o mare teapa data sistemului medical romanesc care este in colaps . este adevarat ca la smurd se spala bani si atat . masinile apartin de un minister si angajatii de la alt minister . banii vin din impozitarea salariilor si de la buget unde se pierde sirul lor . inca ceva au aparatura medicala de ultima generatie pe care nu o pot folosi pt nu au echipaje medicale . EPA ! ce insamna EPA ? UN ECHIPAJ DE PRIM AJUTOR si doar atat . EPA nu are nici o pregatire medicala si sunt doar soldati ca sa se stie . cei de pe EPA mai sunt numiti adica se numesc intre ei PARAMEDICI . In afara un paramedic are 2-3 ani de pregatire medicala adica echivalentul unei scoli sanitare de la noi . In final acei PARAMEDICI de pe EPA vin si acorda asistenta medicala poporului care nu stie de soarta celor de la SMURD . Uitati-va si voi prin reclamele lor cat este de agresiva acea publicitate . La fiecare 2-3 cuvinte se pomeneste numele SMURD . Inca ceva de unde fratilor bani pt publicitate atat timp cat SMURDUL spune ca este un serviciu de stat . La SMURD protocolul prevede sa se mearga la cazuri dooar insotiti de mass media . de ce ! daca tot sunt in slujba cetateanului unde este eficacitatea ? Daca ar fi sa facem o comparatie intre un echipaj EPA un cioban nu este nici o diferenta ! pune ciobanul in fata unui calculator si el va scoate ciomagul si va lovi in stanga si in dreapta ! asa se intampla si cu acel echipaj EPA care din pacate loveste in noi adica in popor . Vad atata reclama din partea SMURDUI la tv la radio . De ce nu si face reclama si politia romana care ne apara de infractori ? De ce nu isi face reclama armata romana care ne apara de dusmani ? De ce

750 comentarii. Pagina 1 din 75. Click pe pagina dorită : 1 2 ...75 

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.2389 secunde