Cum tratăm hipoacuzia neurosenzorială

651
Cum tratăm hipoacuzia neurosenzorială - cumtratamhipoacuzia-1429448390.jpg

Articole de la același autor

Milioane de oameni din întreaga lume sunt afectați de o boală din ce în ce mai răspândită: hipoacuzia neurosenzorială. Pierderea auzului într-un grad mai mic sau mai mare reprezintă o problemă pentru oricine, dar există soluții pentru tratarea afecțiunii. Audiologul Anca Modan estimează că, la naștere, între 1 și 3 la mie dintre bebeluși vor avea deja o pierdere de auz neurosenzorială semnificativă.

"La aceste statistici, se adaugă persoanele care dobândesc hipoacuzie neurosenzorială pe parcursul vieții, deci este destul de întâlnită. În general, cam 10% din populație, după vârsta de 50 de ani, are un anumit grad de hipoacuzie. De obicei, prin "surditate" înțelegem lipsa oricărui prag auditiv. Hipoacuzia pre-supune existența unui prag auditiv care poate fi folosit. Cu cât depistăm mai devreme hipoacuzia cu atât se poate interveni, în așa fel încât copiii să se dezvolte cât mai aproape de normal", a explicat specialistul.

Cauzele bolii sunt multiple. Boala poate apărea încă din timpul sarcinii, dacă viitoarea mămică suferă de rubeolă sau de o altă boală infecțioasă sau poate să apară în timpul copilăriei. De exemplu, oreionul poate da hipoacuzie unilaterală profundă. Potrivit specialiștilor, fiind vorba despre o afectare a nervului, tratamentul hipoacuziei neurosenzoriale este protetic, adică prin protezare auditivă sau implant cohlear. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4619 secunde