Urzica, proprietăți miraculoase pentru organism

633
Urzica, proprietăți miraculoase pentru organism - urzicaproprietatimiraculoase-1428496461.jpg

Articole de la același autor

Urzica, una dintre cele mai vechi plante medicinale din flora spontană, este cunoscută încă din antichitate pentru proprietățile sale alimentare și medicale. Urzica vie este recomandată frecvent în curele alimentare și terapeutice de primăvară. În plus, aceasta se consumă pe toată durata Postului Mare, în săptămâna Patimilor și în sâmbăta Paștelui. Curele de primăvară și de toamnă cu urzici au acțiuni favorabile pe o paletă largă de afecțiuni maladive: digestive, genitale, renale, pulmonare, cardiovasculare sau reumatismale.

"În bolile digestive, urzica previne și combate gastritele hiperacide, cauzate de abuzul de tutun și cafea, ulcerele gastrice și duodenale, previne cancerul gastric, combate hemoragiile digestive ușoare, inhibă dezvoltarea unor agenți patogeni și a paraziților intestinali. Pulberea din frunze uscate combate hemoragiile digestive ușoare, insuficiența pancreatică, litiaza biliară, diareea, dizenteria, colitele, enteritele, balonările, hemoragiile interne, durerile de splină, hemoroizii, cancerul gastric prin prevenirea formării tumorilor maligne", a precizat dr. Cătălina Rudencu.

Specialiștii spun că în afecțiuni renale, preparatele din urzică au eficacitate în calculoză renală, infecție renală, retenție urinară, uremie, reducerea procentului de uree, acid uric și creatinină, cistite și incontinență urinară. În afecțiunile pulmonare, urzica intervine eficient pentru bronșite, tuse seacă și convulsivă, răceli frecvente, dureri de piept, pneumonie și congestie pulmonară. În boli cardiovasculare, tinctura de urzici este eficientă în arterite, leucemie, dezintoxicarea sângelui și ca masaj în zona inimii. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4746 secunde