Tratamentul corect pentru arsurile la stomac

354
1
Tratamentul corect pentru arsurile la stomac - tratamentulcorect-1418314194.jpg

Articole de la același autor

Deși majoritatea bolnavilor merg pe mâna automedicației, medicii avertizează că numai după examinarea de specialitate și diagnosticarea individualizată se poate recurge la un tratament adecvat.

"Pacienții trebuie să înțeleagă că nu este o situație în care pot lua medicamente oricum. Din păcate, foarte mulți fac greșeala de a lua un tratament care le neutralizează acidul gastric, dar fac mai mult rău pentru că ceea ce au nevoie sunt medicamente care să acționeze asupra cantității de secreție a sucului gastric.

Cei care suferă de aceste «arsuri» la stomac trebuie să știe că suferă de esofagită și că, netratată, afecțiunea declanșează mai departe ulcere", a precizat dr. Gherghina Rizea, medic primar medicină de familie.

Comentează știrea

Papu
12 decembrie 2014
Arsuri

Pentru a scăpa de arsuri la stomac ca să poți odihni până dimineața liniștit, pune într-un sfert de pahar cu apă o linguriță rasă de bicarbonat de sodiu alimentar, amestecă bine și înghite. În 3 minute te liniștești . Bicarbonatul de sodiu în combinație cu acidul clorhidric (sucul gastric) din stomac rezultă apă și bioxid de carbon. Metoda asta e bună doar pe moment și nu trebuie repetată la nesfârșit. Urgent la medic pentru tratament adecvat mai ales dacă ai și reflux gastro-esofagian (arsuri pe gât). Bicarbonatul nu vindecă , doar te ajută să te simți bine câteva ore mai ales noaptea când trebuie să te odihnești.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1297 secunde