Cum ajungem la un echilibru alimentar

201
Cum ajungem la un echilibru alimentar - cumsaajungem-1418314289.jpg

Articole de la același autor

În mod normal, ne place să mâncăm pentru a ne satisface foamea, pofta sau gustul, dar și pentru a trăi sănătos, știind că hrana este unul dintre factorii de bază care ne influențează traiul, în bine sau în rău.

"Alimentația sănătoasă ne apropie binele și îndepărtează răul. Din păcate, putem constata că omul nu mănâncă în mod corect. Fie că nu știe, nu poate sau uită că plăcerea de a mânca se obține și din cumpătare, nu doar din ghiftuială.

În acest context, este esențial procesul de educație nutrițională permanentă, la toate vârstele, nivelurile societății și prin toate mijloacele", a declarat dr. Nicolae Hâncu, nutriționist, președinte de onoare al Federației Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice.

Un prim pas pentru o alimentație sănătoasă este să învățăm cât mai multe despre aceasta: asigurarea unui aport caloric corespunzător (echilibru caloric), acoperirea tuturor substanțelor nutritive în proporții adecvate (echilibru nutrițional), aport de sare de maxim 5-6 g/zi și consum zilnic proporționat al celor 5 grupe alimentare: cereale și produse cerealiere, fructe și legume, lapte și produse lactate, alimente bogate în proteine (de origine vegetală și animală).

Aplicarea cunoștințelor despre alimentația sănătoasă este recomandat să fie făcută prin planificarea zilnică sau săptămânală. Pentru acest lucru, se pornește de la piramida alimentară și se construiește propria piramidă alimentară, bazată pe ce și cât mâncăm din cele cinci grupe alimentare. Cea mai practică metodă este planificarea scrisă, recomandă medicul.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 09 Decembrie 2014
Stire din Sănătate : De ce e important să consumăm supe
Marţi, 09 Decembrie 2014
Stire din Diverse : De ce ne ajută cafeaua să slăbim
Marţi, 09 Decembrie 2014
Stire din Diverse : Dieta cu ouă de prepeliță
Marţi, 02 Decembrie 2014
Stire din Diverse : Top10 alimente antirăceală
Pagina a fost generata in 0.6042 secunde