Cum ajungem la un echilibru alimentar
201
Articole de la același autor
Ce bătăi de cap poate da o injecție prost administrată
05 Decembrie 2014
Cancerul de col uterin, cea mai cruntă suferință pentru paciente
03 Noiembrie 2014
Cursuri de comunicare pentru copii, la Constanța
22 Noiembrie 2014
CÂND VA SCĂPA CONSTANȚA DE MAIDANEZI? Constănțenii atacați de câini trimiși la plimbare de doctori
23 Octombrie 2014
Cura de imunizare de toamnă pentru copii
24 Octombrie 2014
În mod normal, ne place să mâncăm pentru a ne satisface foamea, pofta sau gustul, dar și pentru a trăi sănătos, știind că hrana este unul dintre factorii de bază care ne influențează traiul, în bine sau în rău.
"Alimentația sănătoasă ne apropie binele și îndepărtează răul. Din păcate, putem constata că omul nu mănâncă în mod corect. Fie că nu știe, nu poate sau uită că plăcerea de a mânca se obține și din cumpătare, nu doar din ghiftuială.
În acest context, este esențial procesul de educație nutrițională permanentă, la toate vârstele, nivelurile societății și prin toate mijloacele", a declarat dr. Nicolae Hâncu, nutriționist, președinte de onoare al Federației Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice.
Un prim pas pentru o alimentație sănătoasă este să învățăm cât mai multe despre aceasta: asigurarea unui aport caloric corespunzător (echilibru caloric), acoperirea tuturor substanțelor nutritive în proporții adecvate (echilibru nutrițional), aport de sare de maxim 5-6 g/zi și consum zilnic proporționat al celor 5 grupe alimentare: cereale și produse cerealiere, fructe și legume, lapte și produse lactate, alimente bogate în proteine (de origine vegetală și animală).
Aplicarea cunoștințelor despre alimentația sănătoasă este recomandat să fie făcută prin planificarea zilnică sau săptămânală. Pentru acest lucru, se pornește de la piramida alimentară și se construiește propria piramidă alimentară, bazată pe ce și cât mâncăm din cele cinci grupe alimentare. Cea mai practică metodă este planificarea scrisă, recomandă medicul.
"Alimentația sănătoasă ne apropie binele și îndepărtează răul. Din păcate, putem constata că omul nu mănâncă în mod corect. Fie că nu știe, nu poate sau uită că plăcerea de a mânca se obține și din cumpătare, nu doar din ghiftuială.
În acest context, este esențial procesul de educație nutrițională permanentă, la toate vârstele, nivelurile societății și prin toate mijloacele", a declarat dr. Nicolae Hâncu, nutriționist, președinte de onoare al Federației Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice.
Un prim pas pentru o alimentație sănătoasă este să învățăm cât mai multe despre aceasta: asigurarea unui aport caloric corespunzător (echilibru caloric), acoperirea tuturor substanțelor nutritive în proporții adecvate (echilibru nutrițional), aport de sare de maxim 5-6 g/zi și consum zilnic proporționat al celor 5 grupe alimentare: cereale și produse cerealiere, fructe și legume, lapte și produse lactate, alimente bogate în proteine (de origine vegetală și animală).
Aplicarea cunoștințelor despre alimentația sănătoasă este recomandat să fie făcută prin planificarea zilnică sau săptămânală. Pentru acest lucru, se pornește de la piramida alimentară și se construiește propria piramidă alimentară, bazată pe ce și cât mâncăm din cele cinci grupe alimentare. Cea mai practică metodă este planificarea scrisă, recomandă medicul.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole pe aceeași temă
Joi, 11 Decembrie 2014
Joi, 11 Decembrie 2014
Marţi, 09 Decembrie 2014
Marţi, 09 Decembrie 2014
Marţi, 09 Decembrie 2014
Marţi, 09 Decembrie 2014
Marţi, 09 Decembrie 2014
Marţi, 09 Decembrie 2014
Marţi, 09 Decembrie 2014
Marţi, 02 Decembrie 2014